boekomslag Floortje Zwigtman - Schijnbewegingen (2015)

Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lorena (15-18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Voor school moest ik een literair verslag maken. Ik koos een boek van lezenvoordelijst. Ik had van te voren niet veel over het boek gehoord. Ik vind het leuk om een boek in te duiken waar ik bijna niets over weet en het zelf te ontdekken.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, interessant, realistisch, verrassend
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Geen tekeningen
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik heb op stukken hardop moeten lachen om bepaalde gedachtes of uitspraken van de hoofdpersoon. Deze zal ik niet verklappen 😉
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het kan soms heel zwaar voelen. Het verhaal is niet makkelijk en misschien voor sommigen ook te zwaar. Het boek is heel erg realistisch en soms wordt je daarom heel erg meegesleept door de emoties van de hoofdpersoon. Dit is niet per se slecht, maar het kan er soms wel voor zorgen dat je jezelf te erg verliest in het verhaal en dan even moet wachten met doorlezen. (Dit is uit mijn eigen ervaring, dit kan voor iedereen anders worden ervaren.)
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou de hoofdpersoon Adrian wel eens willen ontmoeten! Af en toe wil je hem echt even bij de kraag pakken om te zeggen dat hij iets niet moet doen, of dat het juist goedkomt. Je kan zo erg met hem meeleven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is niet een snel boek om even weg te lezen. Je moet er echt even voor gaan zitten. Ik heb het boek zelf in twee dagen uitgelezen ( van vroeg tot diep in de nacht) maar ik raad je aan om het rustiger aan te doen, het boek kan anders soms best zwaar zijn.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die zich interesseert in 19e eeuw Londen en die boven de 15 jaar is ivm thematiek van het boek 🙂 Het boek gaat vooral om Adrian en hoe hij handelt met zijn homoseksualiteit. Het is een erg mooi boek en zou het zeker aanraden.