Is het toeval of het lot dat mensen bij elkaar brengt? Natasha zal aan het eind van de dag met haar familie uitgezet worden naar Jamaica, maar ontmoet op haar laatste dag in New York de dromerige Koreaanse Daniel. Samen zijn ze getuige van diefstal in een platenzaak, en vanaf dat moment brengen ze deze allesbepalende dag grotendeels samen door. Terwijl Natasha via een advocaat wanhopig probeert haar uitzetting te voorkomen, filosoferen ze over het leven en de toekomst, en beseffen ze dat ze elkaars grote liefde zijn. Maar heeft het zin om te geloven in dromen als je weet dat die nooit uit zullen komen?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ludivine (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, mooi, realistisch, romantisch, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn er geen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over een Jamaikaanse meisje Natasha Kingsley die immigreert in New York zonder papieren en een Koreaans jongen Daniel die de zoon van twee immigranten in New York is. Daniel en Natasha ontmoeten elkaar voor de eerste keer in een winkel, waar Natasha haar ex vriendje een plaat ziet stelen met zijn nieuwe vriendinnetje. Sinds die dag ziet Daniel, Natasha meerdere dagen in de straat lopen. Hij heeft zelf een keer haar leven gered wanneer ze wou oversteken terwijl er een auto aankwam. Daniel wordt een beetje verliefd op Natasha, maar Natasha wilt er niks van horen, omdat ze die avond zelf het land met haar hele familie uitgezet zal worden. Tot op een dag Daniel aan Natasha vraagt om een vragenlijst te beantwoorden. Dankzij zijn vragenlijst zullen ze dichter bij elkaar komen. Maar Daniel heeft maar 12 uur om haar te overtuigen…
Wie is de hoofdpersoon?
Er zijn 2 hoofdpersonen, Daniel en Natasha. Ze zijn alle twee rond de 18 jaar. Daniel is Koreaans en wilt dichter worden, maar zijn ouders willen dat hij chirurg wordt. En Natasha is een jamaikaanse meisje die zwart is en ze gelooft in wetenschap en feiten.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, omdat het een realistisch verhaal is, dus het gaat over wat er nu in de wereld gebeurt. Het is ook heel interessant om zich in de huid van iemand anders te zetten die problemen heeft en zien hoe die leeft. Het boek is ook heel mooi, omdat het een liefdesverhaal is met een onverwachte einde.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In New York, waar ze alle twee immigreren
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het interresant, actueel, romantiek en ook een beetje spannent is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen