boekomslag Mel Wallis de Vries - Verblind

Max, Nina, Edith, Merlijn, Sjoerd, Maaike en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Roos zit twee klassen lager en is een populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die weinig tijd voor haar heeft. Wanneer ze verliefd wordt op Alexander, een van de jongens uit het eindexamengroepje, wordt ze liefdevol opgenomen door het vriendengroepje. Als ze op een dag het lichaam van de gewurgde Maaike vindt, is de groep lamgeslagen van verdriet. Maaike lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening; haar vader, een bekende topadvocaat, was bezig met een grote zaak tegen de Amsterdamse onderwereld. Dan valt er nog een slachtoffer en slaat de twijfel bij Roos toe. Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Maaike? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Maar wil Roos de waarheid wel zien…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Femke (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, realistisch, spannend, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek Verblind gaat over een vriendengroep van 5 scholieren. Roos zit onder andere in die vriendengroep, Alexander haar vriendje zit ook in dezelfde vriendengroep. Roos vindt op een dag het lichaam van Maaike haar vriendin, ze lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening. een tijdje later valt er nog een dodelijk slachtoffer. Roos begint te twijfelen over de moord van Maaike en weet niet meer wat ze wel en niet moet geloven. Wilt ze de waarheid wel weten?
Wie is de hoofdpersoon?
Roos
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Roos wel willen ontmoeten, om te weten hoe ze verder is gegaan met haar leven. Ik zou dan bijvoorbeeld wel een dagje willen gaan shoppen.
Waar speelt het verhaal zich af?
Amsterdam
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het een leuk boek omdat het spannend is, als je een hoofdstuk hebt gelezen, dan wil je gelijk verder lezen om te weten wat er gaat gebeuren.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik kan zo niet iets bedenken over dit boek dat ik er niet leuk aan vind.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik vind dat het boek een erg goed einde heeft. Ik had niet verwacht dat dit zou gaan gebeuren. Het is niet voorspelbaar.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat dit een leuk boek is voor kinderen rond de 12 tot 15 jaar.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen