boekomslag Mel Wallis de Vries - Pijn

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, eng, geheimzinnig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Iemand pleegt moorden op 5 verschillende meisjes die elkaar niet kennen. De dader zet telkens hun laatste momenten op de Instagram van de meisjes, die zichzelf met hun eigen telefoon moeten filmen. Waarom doet de dader dit?
Wie is de hoofdpersoon?
Mandy
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Mandy. Haar moeder is heel erg ziek, en ik wil haar eigenlijk wel graag gezelschap houden als ze bij haar moeder is, ook al heeft ze een liefhebbende vader. Met zus Nina klikt het sinds ze kind-af zijn, niet meer als voorheen. Dat vind Mandy wel erg.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In en rond Amsterdam
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat ik nog nooit een boek van Mel Wallis De Vries gelezen heb, en ik me verwacht had aan nietszeggende chicklit. Maar ik was totaal verrast. Ik vind dat het best een meidenboek blijft, maar naarmate het boek vordert, zit er toch wel diepgang in, zonder dat het daarom heel erg zwaar op de hand wordt. Ook de ziekte van Mandy’s moeder komt aan bod, maar de Vries maakt duidelijke keuzes om die niet geheel tot een thema in het boek te maken. Zo kan ze zich helemaal focussen op de dader en zijn slachtoffers, maar is er wel voldoende afwisseling.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is ZO spannend! En ook nu weer: ik had geen zin om aan een boek te beginnen met een roze bladsnede. Blijkt dat ik me vergist heb. Het einde van het boek verrast heel erg!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen