boekomslag Mel Wallis de Vries - Pijn

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – voor mijn blog Leesdame.nl
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, eng, lang, realistisch, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Grotendeels draait ‘Pijn’ om Mandy. Haar moeder ligt in het ziekenhuis en is ernstig ziek. Haar zus Nina is teveel met zichzelf en haar vriend bezig en haar vader bekommert zich vooral om haar moeder. Mandy voelt zich eenzaam, in het ziekenhuis leert ze Axel kennen. In Mandy’s omgeving worden meisjes vermoord en de dode lichamen wordt door de moordenaar gedeeld op social media.
In ‘Pijn’ volgen we ook de meisjes die slachtoffer worden van de zogenaamde “Snapchat Killer”. We zien hoe ze vrolijk en zorgeloos door het leven gaan. Op een feestje, of in hun eigen huis. De moordenaar slaat snel en koel toe. Daarna gebruikt de killer de telefoon van de meisjes om hun lichaam te filmen.
Mandy probeert haar leven zo goed als het kwaad te leiden zonder toezicht van haar ouders. Ze laat zich verleiden voor een feestje en heeft gezellige en leuke momenten met Axel. Zijn vader ligt ook in het ziekenhuis en hij begrijpt haar zorgen. Bij hem voelt ze zich fijn. De moorden van de meisjes lijken dichterbij Mandy te komen. Ze wordt er nerveus van en voelt zich achtervolgt.
Wie is de hoofdpersoon?
Mandy, zij zit in de bovenbouw van de middelbare school
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Mandy, het lijkt me leuk en interessant om te horen hoe het nu met haar gaat
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Amsterdam
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een herkenbare en eigentijdse ya-thriller. Mandy zou zo bij jou in de klas kunnen zitten. Daarbij is het ook een vlot lezend spannend boek, als je graag even iets anders wilt lezen tussen de verplichte boeken door. Daarbij lees je tussen de regels door hoe belangrijk het is om uit te komen voor je gevoelens. Vaak kroppen we gevoelens op, dat we verdrietig zijn, dat we iemand heel erg missen, dat we ons wel eens alleen voelen etc.
Ook lezen we in dit boek hoe Mandy omgaat met het feit dat haar moeder ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Ineens zijn er andere prioriteiten in het leven van dit gezin.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Er is ook een trailer te bekijken van ‘Pijn’ op Youtube
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen