boekomslag Mel Wallis de Vries - Haat

Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes, en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van… Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Want is er precies in dat park gebeurd?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – Voor mezelf en voor mijn blog
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb vrijwel alle boeken van Mel Wallis de Vries gelezen. Deze stond nog op mijn lijstje. Toevallig was het boek erg voordelig tijdens het Ebook Prijzencircus.
3. Waar gaat het verhaal over?
In ‘Haat’ draait het om Nikki. Ze is een populair meisje, maar iedereen lijkt een grafhekel aan Nikki te hebben. Op een avond wordt ze samen met een ander meisje in het park gevonden, Nikki heeft een mes vast en een hoofdwond, maar zelf weet ze echter niet meer wat er gebeurd is. Nikki zegt ook dat andere meisje niet te kennen. De politie gelooft het maar half om half…
Met een hersenschudding en een paar hechtingen wordt Nikki naar huis gestuurd. Haar ouders maken meer ruzie dan gezelligheid en Nikki heeft het gevoel dat iedereen haar nu anders bekijkt en ergens van verdenkt. De vinger op de juiste plek leggen lukt echter niet. Ondertussen wordt ze ondervraagt door de politie, die duidelijk bij Nikki woorden in de mond willen leggen. Maar Nikki weet totaal niet wie dat meisje is en waarom zij juist een mes vast had. Ondertussen ligt dat andere meisje nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Nikki
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nikki zelf. Ik zou graag willen weten hoe het nu met haar gaat en of ze al fijne nieuwe vrienden heeft die wel oprecht zijn.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Heden… je merkt aan alles dat het verhaal heel eigentijds is. Instagram, Whatsapp etc. komt allemaal voorbij.
7. Hoe lang duurt het verhaal?
Zo ongeveer 240 pagina’s. Het verhaal is spannend en leest mede door die spanning vlot door. Ik zelf heb dit boek in twee dagen gelezen.
8. Waar speelt het verhaal zich af?
Amstelveen. Mocht je daar bekend zijn, het park ‘De Braak’ speelt een grote rol in dit boek. Ook speelt er een gedeelte af in Amsterdam Osdorp en in het VUmc in Amsterdam.
9. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is herkenbaar, modern en spannend. Als je graag een vlotte thriller wilt lezen voor school, dan is dit boek een aanrader!
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
11. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja