boekomslag Anke de Vries - Littekens

De jonge Française Clara brengt de vakantie bij haar grootmoeder door – ver van de stad waar iedereen weet wat haar is overkomen. Waar iedereen haar de schuld geeft van wat er gebeurd is. Paul is uit Nederland komen fietsen en laat een jaar vol ziekte en revalidatie achter zich. Tijdens zijn fietstocht brengt hij een nacht door bij monsieur Martin, die vaker onderdak verschaft aan reizigers. Het is een bijzondere ontmoeting. Maar dan blijkt dat monsieur Martin kort na Pauls vertrek is omgekomen. Is hij van de trap gevallen of is hij geduwd? En hoe heeft Pauls ontmoeting met Martin te maken met de gruwelijke gebeurtenis waar Clara mee worstelt?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Eloïse
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, geheimzinnig, mooi, romantisch, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
niet echt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Paul, die na de operatieve verwijdering van een gezwel aan zijn been zijn handicap wil verwerken, fietst helemaal vanuit Nederland naar Frankrijk. Hij gaat er de zomer doorbrengen bij zijn tante Martine en haar gezin. Onderweg brengt hij een nacht door bij monsieur Martin. Een onweer belet hem door te reizen en de man verschaft wel vaker onderdak aan reizigers. Paul stort zijn hart uit bij deze aangename man, maar schaamt zich achteraf voor zijn tranen. Hij was een goede tennisser en door een kanker is hij moeten stoppen. De littekens op zijn been probeert hij zoveel mogelijk te verstoppen.
Maar Paul ontdekt die zomer dat littekens niet altijd te zien zijn. Clara verblijft bij haar grootmoeder en worstelt met het vreemde overlijden van een van haar oppaskinderen. Ze probeert zich te verstoppen om zo te ontsnappen aan de herinneringen en schuldgevoelens.
Is er een verband tussen die vreselijke gebeurtenis en de plotse dood van Monsieur Martin? Inspecteur Boltrie van de politie probeert de losse eindjes aan elkaar te knopen. Ondertussen groeien beide door het leven getekende jongeren naar elkaar toe.
Leuk in dit boek is hoe alle verhaallijnen samenkomen, maar de toevalligheden lijken soms wat vergezocht. Zo brengt een verloren medaillon van Clara’s moeder alles aan het rollen.
Wie is de hoofdpersoon?
Paul&Clara
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Clara en Paul
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in Frankrijk
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is spannend en vol vragen en het is super mysterieus
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
echt de moeite waard!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet