Een groep jongeren gaat op stage naar de Filipijnen. Na aankomst worden ze door een medewerker van hun resort naar de stagelocatie begeleid. Maar daar komen ze nooit aan. De man smokkelt de jongeren en hun begeleidster de jungle in, waar mensenhandelaren hen opwachten. Hij verkoopt de groep aan een inheemse stam, gaat terug en vernietigt alle sporen. De groep is niet meer te traceren. Zodra de jongeren doorhebben dat er geen redding komt, besluiten ze om zelf te ontsnappen. Een gevaarlijke onderneming, want de wildernis is vol gevaren. En als er dan ook nog een stammenoorlog uitbreekt, is de chaos compleet. Ze moeten vechten om te overleven.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gelezen via Kobo Plus
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, eng, geheimzinnig, interessant, lang, realistisch, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
In ‘Vermist’ reizen we mee met een groep jongeren naar de Filipijnen. Zij gaan daar stage lopen en zullen door een begeleidster naar hun stagelocatie worden begeleidt. Echter heeft één van de medewerkers andere plannen.
Deze man smokkelt de jongeren diep de jungle in omdat hij een deal heeft met mensenhandelaren. De meisjes en hun begeleidster worden verkocht aan een inheemse stam en alle sporen om hun te traceren worden gewist.
We volgen in dit verhaal voornamelijk Anouk. Samen met Liz, Ramona en hun begeleidster Heidi zijn ze aan hun lot overgelaten bij de inheemse stam. De taal is vreemd, de gebruiken, de mentaliteit, de omgeving en overal loert gevaar. De inheemse stam is niet van plan om deze mensen uit ‘de nieuwe wereld’ te laten gaan. De leider van de stam heeft ze nodig. Maar in de jungle zijn meer inheemse stammen en die leven niet op goede voet met elkaar… Er breekt dan ook later een stammenoorlog uit.
Wie is de hoofdpersoon?
Anouk
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, Anouk, ik ben erg benieuwd hoe het verder met haar gegaan is
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In de Filipijnen
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een avontuurlijk boek, het onderwerp en land ligt ver van je bed, maar het zijn wel dingen die kunnen gebeuren in deze wereld. Helen Vreeswijk schrijft heel beeldend over de omgeving en de inheemse stam. Daar heeft veel research in gezeten! Je voelt de frustratie en angst van de meisjes en van Heidi, maar later merk je ook in het verhaal dat er wat berusting komt bij de personages.
Het is dus echt een spannend boek!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Eigenlijk was het de bedoeling dat er een vervolg zou komen op Vermist. Het verhaal eindigt dan ook met een hoop vragen. Maar helaas overleed Helen Vreeswijk op 31 oktober 2016.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen