Als Ben na een uit de hand gelopen ruzie wakker wordt in het ziekenhuis, is zijn leven nog steeds dezelfde puinhoop. Hij heeft een verkeerde studie gekozen, kent eigenlijk niemand in de stad waar hij nu woont, en de bioscoop waar hij werkt, moet misschien sluiten. Weer bij zijn ouders gaan wonen is geen optie, maar wat dan wel? En wat moet hij doen met dat meisje Mickey, die steeds blijft opduiken?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, leuk, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan geen illustraties in het boek
Waar gaat het verhaal over?
Hoofdpersonage Ben wordt op een dag wakker in het ziekenhuis, nadat hij op de vuist ging met twee jongens die hem hebben aangevallen.

Zijn leven is na deze gebeurtenis nog steeds een puinhoop: Ben gaat niet meer naar school, maar woont nog wel in een studentenkamer. Om zijn kamer te kunnen betalen, werkt hij in een kleine bioscoop, die ook nog eens op de rand van het faillissement staat. En wie is de geheimzinnige Micky?
Wie is de hoofdpersoon?
zie boven
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik voelde me sowieso al een figurant in dit boek. Het is volgens de achterflap een filmisch verhaal, en dat klopt helemaal: het verhaal is opgebouwd uit sequenties en scenes, die allemaal benoemd worden: thuis, waar Ben nog een zusje van twaalf, Tessa, heeft en mama en papa. Of er is het bed, en de avond. Of het feest in the middle of fucking nowhere, waar Micky Ben mee naartoe neemt, om hem te leren wat opener te zijn. Behalve me ziek drinken, zou ik me met haar op de fuif wel thuis voelen, geloof ik.
Waar speelt het verhaal zich af?
Thuis, op de bus, op de trein, op de fuif, … overal waar Ben zich begeeft. Maar niet in het buitenland. Eerder in en rond zijn huis, zijn studentenkamer, en de buurt waar Micky woont.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Hoe langer ik las, hoe fijner ik de verteltoon, die redelijk droog is en wat mij betreft ook niet al te humoristisch, en zéker nooit melig, vond. Nu ik er zo over nadenk: het boek is zelfs wat de titel betreft af. Hoe dat komt, laat ik u graag zelf ontdekken!
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Het duurt wel even voor je aan de grote nuchterheid van dit boek gewend bent. Als jij graag liever wat meer emoties beschreven ziet, is dit geen boek voor jou: Die staan namelijk nogal tussen de regels geschreven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Door de opbouw van dit boek, dat zoals reeds gezegd, bestaat uit sequenties en scenes die allemaal ook als hoofdstuk benoemd worden, kun je uitstekend volgen waar we Ben en de zijnen zich bevinden, en dat is wel nodig om dit boek goed te kunnen volgen. Ze zijn met niet zoveel: Ben is nogal een eenzaat. goed dat Micky hem weet mee te trekken – verder nog Soloo, die bij hem in de buurt woont en uit Polen komt, en mama en papa, en Leo, de baas van de bioscoop waar Ben werkt. Alleen is het wel aan jou om niet over deze niet onbelangrijke details heen te lezen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Als jij graag films kijkt, en graag heel gedetailleerd weet waar iets zich afspeelt, dan is dit boek voor jou. Of als je houdt van geen al te melige liefde. Of het belangrijk vindt dat mensen er voor je zijn. Dan is dit boek ook zeker wat voor jou. Ideaal gezien ben je een lezer van rond de 14, 15 jaar.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen