boekomslag Angie Thomas - The Hate U Give

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Joëlle (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Ik heb de film ervan gezien en daarna het boek online gelezen
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
De film was spannend en interessant, daardoor ben ik gemotiveerd om het boek ook te gaan lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, interessant, ontroerend, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staat een plaatje op de voorkant van het boek van de hoofdpersoon. Wie ze heeft gemaakt heb ik niet kunnen vinden. Ik vind de illustratie best mooi. Het beschrijft de hoofdpersoon goed.
Waar gaat het verhaal over?
The Hate U Give gaat over racisme en politiegeweld, helaas een ontzettend actueel onderwerp. Tegelijkertijd is het hoofdpersonage ook op zoek naar zichzelf. Het contrast tussen haar witte school en de zwarte buurt waarin ze woont, veroorzaken vele dilemma’s bij Starr (de hoofdpersoon).
Wie is de hoofdpersoon?
Starr
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Starr willen ontmoeten, omdat zij veel heeft beleeft en ik vind het wel interessant hoe zij dat ervaren heeft en hoe zij daar mee om is gegaan. Ik zou haar zeker een aantal dingen vragen en laten vertellen.
Waar speelt het verhaal zich af?
het verhaal speelt zich af bij haar oom in de wijk. Zij gaan daar voorlopig wonen, omdat het niet meer veilig is in hun eigen wijk.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het gewoon heel interessant om te zien hoe dingen gebeuren in het boek. Zelf maak je het niet altijd dagelijks mee natuurlijk, dus dan is dit wel heel interessant.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind de manier waarop het in die wereld van hun gaat niet leuk. Het is gewoon associaal en rascistisch wat eigenlijk niet mag voorkomen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is een roman. De titel is ontleend aan de term Thug Life die door de doodgeschoten rapper Tupac op de kaart is gezet en werd uitgelegd als: The Hate U Give (Little Infants Fuck Everybody).
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Het boek is vooral interessant voor jongeren, maar ook voor volwassenen is het zeker interessant om te lezen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen