boekomslag Cathinca van Sprundel - De held van Anwyn

De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan… De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, kort, leuk, mooi, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Prins Pwyll moet naar de Ander Wereld om daar de vijand van de Koning van de Ander Wereld te verslaan
Wie is de hoofdpersoon?
Pwyll
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Rhiannon wel willen ontmoeten. Zij houdt net als ik van boeken en lezen en heeft zo haar maniertjes om boeken mee te nemen
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Wales
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
De Held van Anwyn is een sprookjesachtig Welsh verhaal.
Pwyll komt tijdens de jacht in aanraking met de Koning van de Ander Wereld, die hem verzoekt (of eigenlijk dwingt) naar zijn wereld te gaan om daar zijn vijand te verslaan.
Aangezien hij geen keus heeft, onderneemt hij die reis. Daar aangekomen heeft Rhiannon, door haar speciale gaven, hem meteen door. Gezamenlijk gaan ze de strijd aan, maar Rhiannon wil voor haar hulp wel iets terug.
Net als Vrouwe van Myrdin is ook dit verhaal ontleend aan een oud Welsh verhaal. Legendes en mythes uit Wales zijn altijd ietwat apart, maar erg leuk.
Cathinca van Sprundel heeft met De Held van Anwyn een leuk boek beschreven, niet ingewikkeld en met een gemakkelijke schrijfstijl, hoewel de Welshe namen eigenlijk niet uit te spreken zijn, maar dat neemt niet weg dat ik erg heb genoten van de (korte) verhaal.
Net als Vrouwe van Myrdin kan ik ook dit boek aanraden. Het is een onderhoudend boek, wat lekker leest en dat je zo uit hebt.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een kort, spannend en makkelijk leesbaar boek
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen