boekomslag Annejoke Smids – Bloedzusters

Alexandrië, 33 voor Christus. Djeme’s zuster Satamon is farao geworden toen hun ouders onverwacht stierven. Sinds die tijd is alles anders, en Djeme voelt zich vaak alleen. Iedereen lijkt Satamon wel de belangrijkste persoon op aarde te vinden, ook de knappe Romeinse legerleider Flavius. Maar dan wordt Djeme benaderd door een man die beweert dat haar ouders vermoord zijn. En dat iemand in het paleis daarachter zit. Samen met haar trouwe bediende Kai gaat Djeme op zoek naar de waarheid. En daarbij ontdekt ze dingen die haar eigen leven in gevaar brengen…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
De zus van Djeme, Satamon, 18 jaar, is door de plotse dood van hun ouders farao geworden. Djeme komt erachter dat hun ouders echter geen natuurlijke dood gestorven zijn. Ze wil erachter komen wat er dan wel gebeurd is.
Wie is de hoofdpersoon?
Djeme
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
hm, toch maar niet. Of toch: de werknemer van Djeme, Kaj misschien.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
in ’33 voor Christus, in Alexandrië, Egypte
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Ondanks de wat drogere vertelstijl, waardoor de personages niet helemaal bij de lezer “binnenkomen”, is “Bloedzusters” echt wel een goed boek. Worstel je even door hoe dialogen worden afgebroken (wel volledig weergegeven, daar is niks over te zeggen) door “zegt personage X tegen personage Y). Dit boek moet het vooral hebben van de sfeer die Annejoke Smids in het Oude Egypte weet op te roepen. Dat familie er met elkaar trouwt, en dat de personages toch heel erg jong zjin (Satamon is bijvoorbeeld getrouwd met haar broertje van 11), is in ’33 voor Christus heel gewoon. Achterin het boek wordt dit allemaal goed uiteengezet, en dat maakt van deze bijlage bij het boek dat ook die erg het lezen waard is. Dit boek moet het ook niet hebben van populair taalgebruik.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Door alles wat ik hierboven heb opgenoemd, kom ik toch echt tot de conclusie dat Smids geen sensatie nodig heeft om een goed verhaal te hebben verteld. Ik kende deze auteur niet, en “Bloedzusters” was een aangename kennismaking.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen