boekomslag Holly Smale - Geek girl (knap anders)

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit de kans is om van haar geeky imago af te komen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, leuk, romantisch, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Harriet is zo iemand die onbedoeld heel grappig is. En Holly Smale kan die gebeurtenissen heel mooi opschrijven. Zoals bijvoorbeeld dit moment tijdens The Clothes Show, waar Harriet met haar klas en beste vrindin Nat naar toe gaat. 
Me verstoppen onder de tafel is waarschijnlijk niet het beste spontane besluit dat ik ooit heb genomen, maar het is de enige uitvlucht die ik kan bedenken. En dat pakt niet goed uit.
Ten eerste: omdat Wilbur weet dat ik daar zit. Hij zag me net op mijn knieën zakken en wegkruipen. Ten tweede: omdat het tafelkleed niet tot op de grond hangt. En ten derde: omdat er al iemand anders onder de tafel zit. (blz. 49)

Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Misschien
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Op de achterkant staat dat dit “een supergrappig verhaal over de modewereld, vriendschap en trouw blijven aan jezelf” is. Iedereen die zin heeft in zo’n verhaal moet het lezen want het is een heel erg leuk boek! Maar ik denk dat, dat toch vooral meiden van 12 tot 17 zullen zijn.