boekomslag Carry Slee - Kapot

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hanne (15-18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Herkenbare situatie
3. Waar gaat het verhaal over?
Julia en Thijs spelen samen in een band, ze woonden al hun hele leven samen met hun ouders in het zelfde huis. Ze zijn twee handen op één buik, maar op een gegeven moment is dat wel anders. Julia en Thijs hun ouders gaan scheiden! Er is constant ruzie en zo komen er ook spanningen tussen Thijs en Julia. Alles is zeer geheimzinnig tot dat Julia en Thijs erachter komen waarom hun ouders echt scheiden. Ze moeten dan ook kiezen bij wie ze willen wonen en dat is een heel spannend en onverwacht moment…
4. Wie is de hoofdpersoon?
Julia en Thijs
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
neen
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
heden
7. Waar speelt het verhaal zich af?
/
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het boek is met momenten spannend, maar soms ook heel erg aangrijpend. Als je gescheiden ouders hebt kan je je misschien wel plaatsen in deze situatie. Of wanneer je geen gescheiden ouders hebt kan je eens lezen hoe dat zou kunnen gaan. Het gaat misschien niet altijd zo slecht, maar zo zien ze ook hoe het niet goed kan aflopen.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het einde zat ik met vragen. Het is een einde waar je graag veel meer zou nog over willen weten! Ik zou graag een vervolg willen :).
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja