Matthew Skelton – Endymion Spring (1e recensie)

Endymion speelt zich af in het hedendaagse Oxford en in het Duitsland van 1450, aan de vooravond van de uitvinding van de boekdrukkunst. De jonge drukkersleerling Endymion ontdekt een mysterieuze kist met sloten die lijken op slangenkoppen, met tanden die volgens de overlevering giftig zouden zijn. In de kist huist een geheim dat meer dan vijf eeuwen bewaard zal blijven totdat een eenzame jongen met de naam Blake het per ongeluk weer ontdekt.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

In 1450 is Endymion leerling van meneer Gutenberg in Duitsland. Gutenberg heeft een uitvinding gedaan waarmee hij teksten kan vermenigvuldigen, sneller dan manuscripten, de boekdrukkunst. Het geld hiervoor komt van een geldschieter , een duivelse man. Endymion vindt op een dag een kist met sloten die lijken op slangenkoppen. Als hij deze koppen aanraakt, snijdt hij zich en door zijn bloed gaat de kist open. In deze kist zit een geheim dat eeuwenlang bewaard zal blijven. In de 20e eeuw vindt Blake een blanco boek dat van Endymion is geweest. Af en toe verschijnt er wat tekst, die hem bang maakt. Wat is er met dit boek? Wat is er gebeurd met Endymion? Wie wil het boek van Blake stelen? Allemaal vragen die in het verhaal beantwoord worden. Blake houdt niet van lezen, maar dit boek zal dat voor hem veranderen.

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Zitten er plaatjes in het boek?
Nee
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Spannend, interessant, avontuurlijk, geschiedenis
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de omschrijving van het verhaal leuk klinken
Hoe kom je aan het boek?
Het boek was van mij. Inmiddels heb ik het verkocht
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vond het leuk dat er twee verhaallijnen in het boek zitten, waarvan eentje in de 15e eeuw speelt en de andere in de tegenwoordige tijd. Het is leuk om te lezen hoe deze twee verhalen bij elkaar komen. 
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
Ik vond “Endymion Spring” van Matthew Skelton een spannend jeugdboek. Beide verhaallijnen lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken te hebben. Maar al lezend in “Endymion Spring” wordt de samenhang duidelijk.
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Ik denk dat dit boek leuk is voor kinderen van 10 jaar en ouder, en voor volwassenen die houden van jeugdboeken. Dit boek is leuk voor kinderen die houden van geschiedenis en spanning.