boekomslag Rebecca Ross - De terugkeer van de koningin

Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven…

Boekinformatie
Schrijver: Rebecca Ross
Titel: De terugkeer van de koningin
Serie: De terugkeer van de koningin #1
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaartal: 2019
Bladzijden: 456
Vertaler: Lia Belt
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, geheimzinnig, interessant, leuk, mooi, ontroerend, romantisch, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja, een landkaart waar het verhaal zich afspeelt. Virginia Allyn. De landkaart past heel goed bij het verhaal, omdat je zo een indruk krijgt van het landschap
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Brienna groeit op in Huize Magnalia om daar Kennis te studeren. Ze weet niet wie haar vader is en komt in een complot terecht om de rechtmatige Koningin op de troon te zetten.
Wie is de hoofdpersoon?
Brienna
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Meester Cartier, de Meester der Kennis, wel willen ontmoeten. Ik ben benieuwd wat hij allemaal weet en ook hoe hij er uit ziet 🙂
Waar speelt het verhaal zich af?
Maevana en omringende landen
Wat vind je leuk aan dit boek?

Wat vind je niet leuk aan dit boek?

Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De terugkeer van de koningin is het verhaal van Brienna, die op tienjarige leeftijd wordt opgenomen in Huize Magnalia, om zo te trainen in een van de vijf Kunsten: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. Aangezien ze niet weet wat ze wil leren, komt te er pas (te?) laat achter dat Kennis haar Passie is, want op haar zeventiende moet ze een Passie beheersen en worden gekozen door een Patroon, een Beschermheer. Maar als dat spaak loopt en niemand haar wil, blijft ze alleen achter in het Huis, om enige tijd later een onverwacht en gevaarlijk aanbod te krijgen, wat haar hele leven zal veranderen, namelijk mee te doen met het complot om de rechtmatige Koningin van Maevana op de troon te zetten.
De cover ziet er supermooi uit, met afgebeelde sterren.
Vanaf het begin pakt het verhaal je als lezer in, omdat je meeleeft met Brienna, die geen idee heeft wie haar vader is en waarom ze op stel en sprong naar Huize Magnalia moet. Niemand wil haar verdere informatie geven, hoewel ze haar best doet om gesprekken af te luisteren.
De schrijfstijl is fijn, het verhaal leest lekker weg. Door onverwachte wendingen in het verhaal blijf je geboeid. Tegen het einde zijn er nog een paar wendingen die ik totaal niet zag aankomen. Spanning is er volop.
De personages komen goed over, ook de bijfiguren en helemaal de Meester van Kennis, die zo mysterieus is dat je heel graag wilt weten wie hij nu is. En je wil ook als lezer heel graag weten of Brienna wellicht de bewuste Koningin is.
Dit is het eerste deel van een goede YA serie en het boek kan ik dan ook van harte aanbevelen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat en kan niet wachten op deel 2!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?

Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen