boekomslag raskin-gestolen-prinses.jpg

An draagt haar grote geheim al jaren met zich mee en gaat pas nu over tot bekentenissen. Waarom beschadigde ze het doek van Willem Geets? Wat heeft haar zus Els daarmee te maken? Vanwaar komt haar fascinatie voor Isabella van Oostenrijk? Tegelijk met het levensverhaal van de prinses vertelt An het drama van haar zus. Aan de hand van zestiende-eeuwse portretten hangt ze een beeld op van de tijd van keizer Karel en neemt ze je mee op de speurtocht naar een diep verstopt familiegeheim.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Eline (12-15 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Als einde van het 6de leerjaar (groep 8) kreeg iedere leerling een boek. K kreeg dit boek en ik vind het geweldig!
3. Waar gaat het verhaal over?
(Achterkant van het boek)
“Laat me meteen beginnen met datgene wat me op de lippen brandt: ik was het die op vrijdag 13 juli 1984 in het stadhuis van Mechelen het schilderij ‘Poppenspel aan het hof van Margareta van Oostenrijk’ kapotmaakte door prinses Isabella eruit te snijden. Het stadsblad ‘De Mechelse Week’ noemde dat vandamisme, volgens mij was het diefstal en golden er verzachtende omstandigheden.
An draagt haar grote geheim al jaren met zich mee en gaat pas nu over tot bekentenissen. Waarom beschadigde ze het doek van Willem Geets? Wat heeft haar zus Els daarmee te maken? Vanwaar komt haar fascinatie voor Isabella van Oostenrijk?
Tegelijk met het levensverhaal van de prinses vertelt An het drama van haar zus. Aan de hand van zestiende-eeuwse portretten hangt ze een beeld op van de tijd van keizer Karel en neemt ze je mee op de speurtocht naar een diep verstopt familiegeheim. Een vorstelijk verhaal vol sterke vrouwen en machtige mannen, een verhaal van kinderleed en verdriet.
Brigitte Raskin kreeg in 1989 de AKO Literatuurprijs voor haar debuut Het koekoeksjong. In haar werk vermengt ze geschiedenis met persoonlijke belevenissen. De gestolen prinses is haar eerste boek voor jongvolwassenen.
4. Wie is de hoofdpersoon?
An en prinses Isabella
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Prinses Isabella, omdat ze anders is dan haar broers en zusjes. En wat zou ik samen willen gaan doen? Euh….. geen idee.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
In 1984 (An haar tijd) en in de tijd van Isabella.
7. Waar speelt het verhaal zich af?
In het stadshuis van Mechelen en in het paleis van Isabella.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
De voorkant spreekt niet echt aan, ik weet het maar de binnenkant is té leuk, je kan dit boel absoluut niét laten liggen!
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is eigenlijk het levensverhaal van An en dat van Isabella. An leest veel boeken over Isabella’s familie.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja