boekomslag Isabelle Quinn - De laatsten

Op een koude winteravond wordt de vijftienjarige Sam ineens verrast door een mysterieuze en dichte mist. Als de mist zich eindelijk terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd. Op een handvol overlevenden na is de stad helemaal verlaten. Wat is er gebeurd? Zijn zij de laatsten op aarde? En waarom lijken bijna alle overlevenden te lijden aan een rare vorm van krankzinnigheid? Sam gaat wanhopig op zoek naar antwoorden door de besneeuwde stad. Maar dat is niet zonder gevaar…

Boekinformatie
Schrijver: Isabelle Quinn
Titel: De laatsten
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2015
Bladzijden: 160
Genre: griezelverhaal
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
geleend van mijn leraar nederlands
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
/
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal begint in het verleden wanneer het huis van een zogezegde “heks” verbrand. Een man ,Lammert, vind haar in het bos terug (dood) en steelt uit haar tas een groene glinsterende steen. Daarna zijn we terug in het heden wanneer de vijftienjarige Sam op een koude winteravond alleen thuis is. Zijn moeder moest die avond laat blijven werken en hij was te moe om zelf het dinner klaar te maken. Dus hij besloot dat hij een pizza ging halen in de pizzeria. Buiten was het heel erg koud maar toch kwam hij een paar van zijn buren tegen. In de pizzeria was er mevrouw Linde, zij serveerde haar klanten. Hij zat dus rustig op zijn pizza te wachten wanneer er plots een mysterieuse mist de hele stad bedekt. Snel zag hij helemaal niets meer en zijn oren suisden. Hij dacht dat zijn pizza verbrandde dus hij probeerdede deur naar buiten te vinden maar toen hij buiten was, was er evenveel mist als binnen. En plots niets meer, hij wist niets meer. Hij stond op en begon weer te lopen.
Even later merkt hij dat de stad helemaal verlaten is. Hij denkt dat hij de laatste overlevende is aan die vreede mist totdat hij Ricardo en Jimi ziet. Die zijn niet van plan hem te helpen maar meer hem te pesten. Sam eindigd op de grond met een paar blauwe pleeken en een bloedneus…Maar gelukkig kwam Harry, een oude man mijn een hondje Athos genoemd, die hem kwam helpen die twee knullen weg te jagen.
Later stelt Harry aan Sam voor of hij die avond bij hem wil logeren. Sam wijgert eerst maar komt later op zijn beslissing terug want hij kan zich niet meer herinneren waar hij woont. Hij gaat dan toch bij Harry thuis en samen met Yvette gaan ze op zoek naar antwoorden en de moeder van Sam. Maar dat is niet zonder gevaar.
De mist komt weer dichterbij, en Sam is aangetrokken door de mist. Hij heeft het gevoel dat de mist hem roept. Wat zal er met ze gebeuren en wat is er eigenlijk aan de hand?
Lezen maar!!!
Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersoon is Sam. Het is een vijftienjarige jongen die heel slim,aardig en heeft soms ook humor. Over zijn uiterlijk word niets gezegd.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee ik zou niemand willen ontmoeten.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in de winter, eerst in 1896, en dan in het heden.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
De anderen moeten dit boek lezen omdat het een spannend verhaal is. De genen die van spanning houden vooral! Er is heel veel mysterie en actie. Je zou het boek ook moeten lezen omdat het een pakkend verhaal is. We leven het verhaal helemaal mee, ik had soms het gevoel dat ik Sam was! En last but not at least in het boek word ook humor gebruikt met Yvette. Ik lees meestal vrolijke boeken waarin humor zit en deze keer was ik met een actieboek niet teleurgesteld omdat er juist humor in zit.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen