boekomslag Alexandra Penrhyn Lowe - Wolfsbloed

Eveline is in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer. Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Want Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden. Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Over het verhaal

Eveline lag naast Azer met haar hand op zijn borst, daar waar zijn hart zou moeten kloppen. Maar Azers hart klopte niet, want hij was al vier jaar dood. En toch lag hij naast haar alsof hij springlevend was, maar wel met gitzwarte vleugels op zijn rug.
‘Dat zijn de Pleiaden,’ zei hij en hij wees naar een groepje sterren aan de zwarte hemel.
Eveline had moeite om haar branderige ogen open te houden. Haar linkerwang voelde beurs waar Wilfred haar eerder die avond geslagen had, maar hij kon haar nu geen kwaad meer doen. Ondanks alles wat Wilfried had gedaan, gaf zijn dood Eveline een zure smaak in haar mond en ze nestelde zich dichter tegen haar vriendje aan. Hij sloeg een van zijn vleugels over haar heen en kneep geruststellend zachtjes in haar hand. Ze was veilig. (blz. 9)

Eveline is blij dat ze even niets hoeft. In het vorige boek kwam ze er achter dat ze helemaal niet Eefje Dijkman is, maar Eveline Sevenster. En dat ze bovennatuurlijke krachten heeft. Ze wil dat helemaal niet. Ze wil een normaal meisje zijn. Maar ja, welk normaal meisje heeft een vriendje met velugels… Ze heeft een foto gevonden waar haar moeder, waarvan ze altijd dacht dat die dood was, staat. Het is een groepsportret van een geheim genootschap. Azer weet meer over dit geheime genootschap.

‘Luister goed naar me,’ zei Azer. ‘Ik wilde je dit eigenlijk niet vertellen, maar ik doe het nu toch, omdat ik wil dat je jezelf redt en op die knop drukt. Je moeder staat op de foto met de ergste vijand van de Wachters. Dat klopt. Maar ze is ook de vijand.’
‘Mijn moeder gaat me echt niet vermoorden omdat ze bij de Broeders zit.’
‘Nee, jou niet. Maar je moeder staat als ingewijde op de foto van de Broeders.’
Eveline keek hem niet-begrijpend aan. Azer zuchtte. ‘Je moeder heeft een zwart sjaaltje om. Dat is de blinddoek die ze om had tijdens haar inwijdingsritueel. Een ingewijde bij de Broeders moet bepaalde dingen hebben gedaan.’
‘Ik snap je niet.’
‘Sorry dat ik je dit moet vertellen, maar de enige manier om ingewijd te worden bij de Broeders van Belial is door het doden van een kind. Een kind hoor je dat? Dát heeft je moeder gedaan. Anders had ze daar niet gestaan op die foto. Dat zijn de regels van de Broeders van Belial – er is geen andere manier.’
Eveline stopte met rillen. Haar armen vielen slap langs haar lichaam. En toen het volledig tot haar was doorgedrongen wat Azer had gezegd, boog ze zich voorover, pakte het apparaatje van de grond en drukte op de knop. (blz. 82)

Een paar uur later komt er een man naar het huis toe. Hij neemt Eveline mee naar een veilige plek in Parijs. Daar staat een landhuis war meer jongeren worden opgeleid tot Wachter. Samen met de anderen leert Eveline vechten en haar Wachtergave gebruiken. Maar Eveline kan haar krachten niet oproepen. Niemand weet waardoor dat komt. Zal ze haar Wachtergave ooit kunnen gebruiken? Vindt Eveline haar moeder weer terug? En wie zijn de Broeders van Belial?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, spannend, verrassend
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Nee
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend verhaal met magie en geesten
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Eveline en Cleo ontmoeten, omdat ik nieuwsgierig naar ze ben geworden
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het tweede deel uit de serie “De laatste wachter”
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren vanaf 15 jaar die houden van spannende verhalen met magie er in