Alexandra Penrhyn Lowe – Nachtrijder (1e recensie)

Over het verhaal

Eveline wist niet wat ze erger vond: kijken naar Yuns doodskist of naar Yuns geest. Ze hoopte maar dat die op de Montparnassebegraafplaats zou blijven hangen, waar ze Yun op dit moment begroeven. Maar Eveline wist wel beter. Toen ze nog leefde had Yun haar meerdere keren gewaarschuwd: Als ik doodga door jou en jij blijft leven, dan kom ik bij je spoken en zorg ik ervoor dat je de rest van je leven geen oog meer dichtdoet.
Nu was Yun dood en dat was Evelines schuld: ze had haar doodgeschoten om te voorkomen dat haar drie Wachterleraren vermoord zouden worden door demonen. Yun had die afgericht omdat ze een verrader was en samenwerkte met de grootste vijand van de Wachters: de Broeders van Belial.
En Yun had haar woord gehouden: haar geest was verschenen in de nacht nadat Eveline haar had doodgeschoten en sindsdien was ze er continu. Zwijgend staarde ze op een paar meter afstand naar Eveline, want vermoorde geesten kunnen niet praten. Vierentwintig uur per dag, haar lange zwarte haren voor haar gezicht en met haar leren handschoentjes aan waar twee nepvingers aan vastzaten, omdat ze al sinds ze klein was twee vingers van haar linkerhand miste. Zwarte skinny, gympjes; ze zag er precies zo uit als toen ze nog leefde, alleen had ze een klein rond gaatje in haar voorhoofd van de kogel die Eveline had afgevuurd. (blz. 9)

Eveline heeft Yun vermoord en nu spookt Yuns geest bij haar rond. Ze wordt er gek van. Maar de enige manier om van de geest af te komen is haar Wachtersgave gebruiken. Maar dat wil Eveline eigenlijk niet. Eveline heeft onbedoeld ook de Wilde Jacht losgelaten. Deze demonen reizen over de aarde en vermoorden alles en iedereen in hun pad. Ze willen vooral de Wachters vernietigen. De Wilde Jacht kan gecontroleerd worden met behulp van een speciaal paard, maar welk paard dat is weet niemand. De Wachters zijn op zoek naar een oplossing. Ze weten dat de Broeders ook op zoek zijn naar een manier om de Wachters te vernietigen en macht over de wereld te krijgen.

De Broeders, die rituele kindermoordenaars, de machtigste mensen op aarde? Eveline kon wel kotsen bij de gedachte. Miguel legde zijn hand op haar arm. ‘Het is maar een theorie,’ zei hij. ‘Het hoeft niet waar te zijn. Sterker nog, als het waar was, dan waren ze vast niet naar Venetië gegaan. Dus als er al zo’n paard bestaat waarmee je de Jacht kunt controleren, dan hebben de Broeders dat vast niet in handen.
‘Nog niet.’
Miguel kneep in haar arm. Zijn hand was warm en sterk, waardoor ze zich veiliger voelde. ‘Dit heeft geen zin, Sevenster,’ zei hij. ‘Niet zo piekeren. Neem maar een voorbeeld aan dat vriendinnetje van je; zij neemt het zoals het komt. Dat zijn de beste vechters. Dat gaat niet als je steeds maar piekert over wat er geweest is en wat er komen gaat.’
‘Ik snap het.’
‘Als ik terug ben, gaan we weer trainen, dan stopt al dat gepieker wel. En zeg maar tegen Cleo dat ik graag wil dat ze meetraint. Nee, ik stá erop dat ze meetraint.’ Hij glimlacht trots. ‘Jammer dat zij geen Wachter is. Ze kan vechten als een leeuw.’
De hete steen in haar maag kreeg brandende punten en ze stond snel op. ‘Ik zal het haar zeggen.’ Bang als ze was dat hij de jaloezie in haar ogen kon zien, liep ze snel naar de deur. (blz. 77)

Waarom is Eveline zo jaloers op Cleo? Zal er een oplossing gevonden voor de Wilde Jacht? Kunnen de Wachters de Broeders tegenhouden?


Voorleesfragment

Bij dit boek is een voorleesfragment gemaakt. Klik op het plaatje hieronder om het begin van het boek te horen.
Of klik hier om naar mijn YouTube-kanaal te gaan.

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
1. Heb je het boek uitgelezen?
Ja
2. Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

3. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
4. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen. Ik heb het boek van de uitgeverij gekregen om er een recensie over te schrijven
5. Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, spannend, verrassend
6. Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Nee
7. Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend verhaal
8. Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Eveline en Cleo ontmoeten, en het huis in Parijs zien
10. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het derde deel uit de serie “De laatste wachter”
11. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
12. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
13. Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren vanaf 15 jaar die houden van spannende verhalen met magie erin

Meer informatie over dit boek