boekomslag Beatrijs Peeters - Vals nest

Drago wordt opgenomen in een pleeggezin. Hij wil er zich niet thuisvoelen, want dat ziet hij als verraad aan zijn echte ouders. Zijn pleegzus, Lisa, is minder aardig dan iedereen denkt. Zij verbergt veel voor haar ouders, en ziet Drago als een concurrent. Hoe sneller Drago weer vertrekt, hoe beter. De twee jongeren moeten tegen wil en dank samenleven in een huis dat gonst van geheimen en onderdrukte gevoelens.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar) – kijk ook eens op Katriens boekenblog
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Omdat mijn lijstje nog niet is afgewerkt
3. Waar gaat het verhaal over?
Over Drago, een probleemjongere die in het gezin van Lisa en haar ouders geplaatst wordt. Lisa vindt Drago een nogal vreemde snuiter, en ze vindt hem soms zelfs griezelig. Hij wordt ook boos voor het minste, maar ook Lisa is geen doetje, en ze heeft een geheim. Ze is doof.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Drago
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou graag eens met Lisa praten.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Nu
7. Waar speelt het verhaal zich af?
ergens in een niet bepaald dorp, in een landelijke omgeving, want Lisa’s vader is boswachter. (En stel je daar geen Roodkapjesmens bij voor: hij doet vooral aan bosbeheer.)
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat niet alleen dikke boeken de moeite waard zijn om te lezen. Toch niet als je “Vals nest” kent: het boek heeft een opvallende, knaloranje cover, met daarop in het zwart, een groot mes. De cover geeft al voor een deel mee dat een mes gevaarlijk kan zijn… Dit boekje heeft amper 99 bladzijden, en toch is “Vals nest” een erg rijk en boeiend verhaal, en zijn de personages allemaal zeer goed uitgewerkt. Het verhaal wordt verteld vanuit Lisa en Drago (afwisselend ik-vertellers). Dit wordt goed weergegeven in de hoofdstukbenamingen.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Niet meteen.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Weet ik nog niet

.