Brian vliegt als enige passagier mee in een kleine Cessna over de immense bossen van Canada. Opeens krijgt de piloot een hartaanval. Brian neemt de besturing van het vliegtuigje over en vliegt nog uren rond zonder te weten waarheen. Uiteindelijk raakt de brandstof op en stort het vliegtuigje neer in een meer. Brian weet zich te redden van de verdrinkingsdood, maar staat er dan alleen voor. Het enige dat hij bij zich heeft, is een kleine hakbijl.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Naomi (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
interessante voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, interessant, leuk, zielig, leerzaam
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
/
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Dit boek gaat over een 13 jarige jongen Brian. Zijn ouders zijn gescheiden, dus beslist hij om zijn zomervakantie door te brengen bij zijn vader in Canada. Met een vliegtuigje vliegt hij van New York naar Canada. De piloot geeft hem een zeer korte vliegles. Brian krijgt tijdens de les even controle over het vliegtuig voor het geval dat er iets gebeurt. Plots kreeg de piloot heel veel pijn in zijn schouder, arm en maag. Hij begon in te zakken in zijn stoel en ademde heel raar, hij kreeg een hartaanval. Zijn hart klopte niet meer, hij was dood. Brian werd verplicht om het stuur over te nemen, maar hij was niet snel genoeg. Het vliegtuig stortte neer in een meer midden in het Canadese bos. Toen hij uit het vliegtuigje klom, begon hij de plek waar hij was beland te inspecteren. Het had nog een kleine kampeerbijl aan zijn riem hangen. Hij vond een grot, en bessen. Maar toen hij van de bessen at bleken ze giftig te zijn en moest hij kotsen. Na een paar dagen had hij zichzelf aangeleerd hoe hij vuur kon maken en dieren van zijn grot kon wegjagen. Hij leerde ook hoe hij moest vissen en bedacht zelfs een tactiek om grotere dieren te doden, waarschijnlijk met zijn bijl. Op een nacht raakte een tornado het gedeelte waar hij verbleef. Hij herinnerde zich dat hij een survivalpak had en vond een SOS transmitter. Na een paar keer drukken kwam er plots kei veel lawaai vanuit de takken…
Wie is de hoofdpersoon?
Brian, hij is 13 jaar oud en komt uit New York. Hij is een heel rustig en slimme jongen die zichzelf kent in moeilijke situaties.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Er zijn niet veel personages maar waarschijnlijk de moeder van Brian. Ik zou haar graag willen ontmoeten om haar situatie beter te leren kennen die ze met haar zoon en ex man heeft, omdat we daarover niet zo heel veel weten. Ik zou veel vragen stellen en haar haar verhaal laten uitleggen, want het zal vast heftig zijn geweest.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in het vliegtuig en de Canadese bossen. Het stukje in het vliegtuig is het moment wanneer de piloot overlijdt. En de Canadese bossen is waar hij een lange tijd verblijft omdat het vliegtuig is gecrasht.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Je kunt uit dit boek vrij veel leren, dus kan voor mensen die van avontuurlijke stijl houden heel leuk zijn.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is vertaald uit het Engels.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Weet ik niet