boekomslag Rima Orie - De zwendelprins

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, twintig jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?

Boekinformatie
Schrijver: Rima Orie
Titel: De zwendelprins
Uitgeverij: Moon
Jaartal: 2019
Bladzijden: 400
Illustrator: Rima Orie, Merle Findham
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, leuk, mooi, romantisch, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja. Rima Orie. Ik vond ze erg mooi. Je krijgt zo een indruk van waar het verhaal zich afspeelt en hoe het er daar uitziet
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Simran wordt gedwongen om met de beruchte Zwendelprins mee te gaan na zijn diefstal uit het paleis van de Maharadja. Ze gaan op zoek naar de verloren prins en een krachtig amulet dat iedereen wil hebben.
Wie is de hoofdpersoon?
Simran en Anders, de Zwendelprins
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou wel mee op avontuur willen gaan met Simran en Anders, de Zwendelprins, om zo hun wereld, het Oosten, te ontdekken en ook om de verhalen van Simran te horen
Waar speelt het verhaal zich af?
in het Verre Oosten
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het verhaal is spannend, mysterieus.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De Zwendelprins is het verhaal van Simran, een keukenbediende in het paleis van de Maharadja, die alle verhalen en nieuwtjes opslaat en dolgraag buiten de muren van het paleis op avontuur gaan. Die kans (nou ja, kans) krijgt ze, als ze onverwacht stuit op een diefstal en de dief, de beruchte Zwendelprins, haar als gijzelaar dwingt om mee te gaan, achtervolgd door de soldaten van de Maharadja. Maar als blijkt dat er ook een krachtig amulet is gestolen, doet Simran er alles aan om Anders, de Zwendelprins, op andere gedachten te brengen. Maar hij weet niets van een gestolen amulet.
Tegelijkertijd wil ze proberen, nu ze toch buiten de muren van het paleis is, om de verloren zoon van de Maharadja te vinden, die al twintig jaar spoorloos is, en probeert hiervoor de hulp van de Zwendelprins en zijn trawanten in te schakelen.
Wat is dit een ontzettend leuk boek. Het speelt zich af in het Oosten, met alle verhalen en legenden van dien. Simran weet veel verhalen en door de langzaamaan veranderende relatie tussen haar en Anders, wordt het verhaal interessanter en leuker.
Spanning is er ook volop, want niet alleen de soldaten van de Maharadja zitten hen op de hielen, ook anderen willen de amulet om zo die krachten te benutten. Maar wie heeft die? Dat blijft heel lang een grote vraag.
De schrijfstijl is heerlijk, het boek leest goed weg. Door de plotwendingen in het verhaal blijft het boeiend. Simran is een heel leuk personage: dromerig, loyaal en inventief.
De Zwendelprins komt ook heel goed over: iemand die lak heeft aan alles, zich altijd anders voor wil doen, maar door Simran krijgt hij een andere kijk op de wereld en ook op zichzelf. <
Ik vond dit een heel erg leuk boek en kan het zeker aanraden!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die houdt van een spannend verhaal, met legendes en mythes uit het Verre Oosten en leuke personages
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen