Mauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b op het Dante College. Ze hebben nauwelijks contact met elkaar, behalve dan dat ze in dezelfde klas zitten. Dat verandert wanneer ze een nieuwe lerares Nederlands krijgen. Julia de Vries is hip en jong, en lijkt het goed te kunnen vinden met haar leerlingen. Ze is actief op social media en maakt makkelijk contact. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze partij kiest tegen Mauro. Hij zint op wraak, en de duistere en teruggetrokken Peter lijkt hierin een sleutelrol te kunnen spelen. De levens van de vijf jongeren in 4b raken door het incident langzaam maar zeker met elkaar verstrengeld. Wat begint als een spel, wordt algauw een doodserieuze strijd die in het geheim wordt gevoerd.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
De tekst op de achterkant sprak me aan en de afgedrukte quote van Mel Wallis de Vries ‘Een nieuwe ster aan het thrillerfirmament. Van Juultje zullen we zeker meer gaan horen.’
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Cool, eng, fascinerend, geheimzinnig, interessant, spannend, verrassend, zielig 
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Het is een ontzettend spannend verhaal. Wat ik ook heel erg leuk vind is dat per hoofdstuk de ik-figuur veranderd. Zo leer je alle hoofdpersonen kennen en begrijp je steeds beter waarom er gebeurd wat er gebeurd. 
De schrijfster is zelf docent Nederlands. Ze weet dus hoe leerlingen praten en laat haar personages ook zo praten. Daarom leest het lekker ‘snel’. 
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Delete gaat over de gevaren social media en de bescherming van je privé-gegevens in het digitale tijdperk. Het is gewoon eng wat iemand allemaal met je digitale leven zou kunnen doen, zeker iemand als Peter of Mauro. 
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Misschien
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Jongens en meiden uit de bovenbouw van het VO die houden van thrillers. De personages zitten zelf in de 4e