boekomslag Susin Nielsen - Optimisme is dodelijk

Iedere week is het raak. Dan moet de zestienjarige Petula volstrekt tegen haar zin naar een therapeutisch kunstklasje met de kneusjes van de school. Niet dat er iets mis met haar is. Petula is gewoon realistisch, vindt ze: overal ligt het ongeluk op de loer, dus ze schudt het liefst geen handen, zal nooit een straat schuin oversteken en loopt liever een blok om dan langs een steiger te wandelen… Toch is ze niet altijd zo geweest: een ongeluk heeft de ooit vrolijke Petula in deze doemdenker veranderd. Maar dan verschijnt Jacob in het klasje – een ongeleid projectiel met een bionische arm. Hij weet Petula met een bizar en hilarisch project langzaam maar zeker weer de gewone wereld in te trekken. Maar ook hij draagt een geheim met zich mee…

Boekinformatie
Schrijver: Susin Nielsen
Titel: Optimisme is dodelijk
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2017
Bladzijden: 262
Vertaler: Barbara Zuurbier, Lydia Meeder
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Laura (12-15 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik zag hem in de boekenwinkel liggen en las de achterkant en wist dat ik dit leuk zou vinden.
3. Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over petula die een pessimist is en altijd denkt dat het ergste gaat gebeuren. Ze zit op therapie nadat haar kleine zusje maxine Is gestorven. Alles gaat zoals gewoonlijk wat niet zo goed is. Dan komt er een nieuwe jonge op school én op therapie, Jacob. Ze worden samen gezet voor een project en langzaam aan opent petula zich steeds meer. Als alles niet beter kan worden gaat het fout. Want ook Jacob heeft een verleden met een groot geheim. Een geheim dat hun relatie misschien fataal wordt.
4. Wie is de hoofdpersoon?
Petula de Wilde
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou graag Jacob ontmoeten. Hij heeft een leuke hobby en hij heeft iets meegemaakt dat ik me niet eens kan voorstellen hoe het voelt. En ik zou graag een naar zijn bionische arm willen kijken hihihi.
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
Nu.
7. Waar speelt het verhaal zich af?
Het speelt zich af in Vancouver.
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het Is een mooi boek dat makkelijk en vlot leest. Ik heb van het boek genoten en vond het jammer dat het al gedaan Was. Dus zeker een aanrader voor mensen die meer van emotionele boeken houd.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Persoonlijk vind ik de schrijfstijl geweldig. Het boek nemmt je mee maar sleept je niet. Ik ben heel blij dat ik dit heb gelezen.
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Ja