boekomslag Jandy Nelson - Ik geef je de zon

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit. Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.

Boekinformatie
Schrijver: Jandy Nelson
Titel: Ik geef je de zon
Uitgeverij: Blossom Books
Jaartal: 2015
Bladzijden: 240
Vertaler: Aimée Warmerdam
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, grappig, lang, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, verrassend, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er zijn geen illustraties in het boek
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er zijn geen illustraties in het boek
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek heeft twee verschillende verhaallijnen die steeds om de beurt komen. De eerste is van Noah, een introverte en kunstzinnige jongen die niet zonder zijn schetsboek en zijn dertienjarige tweelingzus kan. Terwijl hij stilletjes aan gevoelens begint te krijgen voor de nieuwe buurjongen, is zijn zus al haar knappe aanbidders aan het verleiden. Hun leven was perfect. En dan kom je bij de tweede verhaallijn, die van Jude. Je komt erachter dat in de afgelopen drie jaar de tweeling uit elkaar is gegroeid door een tragische gebeurtenis. Bovendien zijn de rollen omgewisseld, Noah is ineens de extraverte en Jude de introverte. Maar opeens ontmoet Jude een heel speciale jongen die haar leven zal veranderen. En die van Noah ook.