Het leven van Honey is al gecompliceerd genoeg met haar chaotische familie. Thuis draagt ze (mede) de zorg voor haar gehandicapte zus en voor het huishouden en wil ze het iedereen naar de zin te maken. Ze probeert om niet op te vallen en geeft nooit tegenspraak. Als haar op een dag gevraagd wordt, terwijl ze bij de bushalte slentert, of ze met de bus mee moet, antwoordt ze vanzelf “ja’. En ze zegt ook ‘ja’ op de vraag of zij Karen is die als laatste verwacht wordt op de cursus Chinees. En op de vraag of zij de kleindochter is die Marcel in het hospice komt opzoeken. Zo komt ze in onmogelijke situaties terecht, maar sluit ze ook vriendschap met de terminaal zieke Marcel. Marcel laat haar zien dat ze zelf keuzes mag maken en haar eigen pad kan kiezen. Op haar beurt helpt Honey Marcel om zich te verzoenen met zijn verloren dochter.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
kort, mooi, ontroerend, saai, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
In het boek staan geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Honey is een meisje dat het moeilijk heeft en in vreemde situaties terecht komt omdat ze geen nee kan zeggen. Dit boek is mooi en saai tegelijkertijd. Het is een bijzonder verhaal maar niet onwerkelijk. Soms zijn de situaties ietwat komisch. Maar naar mijn smaak is het boek verschrikkelijk deprimerend terwijl het uiteindelijk toch wel goed afloopt.
Wie is de hoofdpersoon?
Honey
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
In Denemarken
Wat vind je leuk aan dit boek?
Leuk is niet echt een woord dat bij dit boek past.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De inhoud van het verhaal, daar wordt je niet heel vrolijk van. De kaft is ook tamelijk saai uitgevoerd. Je zou het ook subtiel kunnen noemen 😉 Maar de gekozen kleuren matchen naar mijn gevoel niet goed met elkaar en de tijger en het paard op de achterkant van het boek zijn nauwelijks zichtbaar doordat de kleuren te weinig contrasteren. Hoe dan ook, de kaft is niet zo aansprekend.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dat ik ondanks de kaft dit boek kocht, was omdat ik op zoek was naar een leuk boek voor een meisje van 12. Dit was één van de aanbevelingen in de boekwinkel. Voordat ik het gaf wilde ik het eerst even zelf lezen. Nadat ik dat gedaan had, wist ik dat ik dit boek niet ging geven. Ik vind het persoonlijk niet echt een leuk verjaardagscadeau. Ik vraag me eigenlijk af of dit boek wel zo leuk of interessant voor kinderen is. Ik vind het eigenlijk jammer dat ik het gekocht heb. Toch is het zeker geen slecht boek.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Tja?
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen