boekomslag Mirjam Mous - Password

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Yvonne
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, fascinerend, geheimzinnig, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
geen illustraties
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
n.v.t.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal begint met een uiterst merkwaardig incident: Jerro ligt bewusteloos voorover op zijn bed, als Mick terugkomt van de wc. De ambulance neemt Jerro mee naar het ziekenhuis. Mick mag niet op bezoek komen, ondanks dat de ouders van Jerro in het buitenland zijn. Het mag pas de volgende dag.
Deel 2 vertelt over het ontstaan van de vriendschap tussen Mick en Jerro. Een terugblik.
Mick Schipper heeft eindelijk een vriend op school: Jerro Prins, die wat later in het jaar op school komt. Al meteen de eerste dag heeft Jerro in de gaten dat Mick wordt gepest en neemt het voor hem op.
Jerro is niet zomaar een jongen. Hij is de zoon van de steenrijke Bjorge Prins en zijn vrouw. Meneer Prins is bedenker van computergames en is daardoor multimiljonair. Voor Jerro is dat eigenlijk helemaal niet prettig, want hij heeft weinig tot geen bewegingsvrijheid. Altijd is er wel iemand die hem bewaakt. Zelf op de fiets naar school gaan is er niet bij.
In het als een fort bewaakte huis kunnen Jerro en Mick hun fantasie de vrije loop laten. Jerro houdt van strips, Mick van science fiction films. Ze kijken en lezen zoveel, dat ze elkaars hobby een beetje gaan waarderen.
Deel 3 vertelt over hoe Mick opmerkt dat Jerro veranderd is na de ziekenhuisopname. Jerro weet een aantal cruciale dingen niet meer, verkondigt luid dat zijn vader de bekende Prins van Prince Enterprice is. Zelfs hun bedachte wachtwoord, password (titel) is Jerro kwijt. Mick vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.
Deel 4 gaat over het verhaal van Jerro. Hij bevindt zich plotseling in een kamertje, waar hij verzorgd wordt door Nel. Jerro zit vastgeketend mag er niet uit.
In Deel 5 komt het verhaal van Stephan. Hij heeft het gevoel dat hij achtervolgd wordt. En bij dat gevoel blijft het niet. Stephan krijgt een voorstel van ene Dexter dat hij bijna niet kán weigeren. Ook krijgt hij meer te horen over waar hij vandaan komt.
Deel 6. Mick doet een bizarre ontdekking.
Deel 7 heet “Hoe het eindigde” en geeft dus het einde aan.
Het verhaal (315 blz.)is vlot geschreven, leest vlot weg.
Wie is de hoofdpersoon?
Mick, Jerro, Stephan.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Neuh.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Nederland, school, huis van Jerro, ziekenhuis, huis van Stephan, huis van Dexter.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Pageturner, spannend.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik stoorde mij aan het veelvuldig gebruik van het woord “pissen”. Een keer kan geen kwaad, maar zo vaak als het in dit boek gebruikt wordt, ik vind het niet nodig.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen