boekomslag Marloes Morshuis - Borealis

Joppe is ontvoerd – en niet alleen hij. In het koude, afgelegen Borealis wachten honderdtachtig kinderen van over de hele wereld op hun lot, bewaakt door de Crew en beheerst door de Trias. In Borealis ontbreekt het de kinderen aan niets – maar de regels zijn streng en de hekken hoog. Als de kinderen horen waarom ze zijn weggerukt uit hun vertrouwde omgeving, realiseren ze zich dat hun lot verbonden is met dat van de wereld. De Trias heeft hen uitverkoren voor een bijzondere toekomst. Maar zitten de kinderen daar wel op te wachten? Terwijl de lange en koude winter voor de deur staat, stijgt de temperatuur in Borealis tot een kookpunt. Joppe doet alles om zijn vrijheid terug te krijgen. Maar niet iedereen binnen Borealis is hem gunstig gezind…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Thomas (8-10 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★★★
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
3. Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, grappig, interessant, leuk, mooi, ontroerend, spannend, verrassend, vrolijk
4. Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen tekeningen in
5. Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen tekeningen in.
6. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
7. Waar gaat het verhaal over?
Joppe zit in Borealis, dat ligt in Alaska en is een kamp. Hij zit daar met heel veel kinderen, allemaal uit een ander land van de wereld. Ze zijn ontvoerd door mensen van de Crew. Dit zijn mannen en vrouwen die werken in het kamp. Zij werken voor de Trias: drie personen met de namen Antares, Sirius en Polaris.
De Trias zegt dat er een nieuwe zondvloed komt en wil dat deze kinderen dit overleven. De enige plek waar ze het kunnen overleven is in Borealis. Maar is dit allemaal wel waar?
8. Wie is de hoofdpersoon?
Joppe, een jongen van 13 jaar uit Nederland. Hij wordt ook wel Djoppie genoemd, omdat ze Engels moeten praten in het kamp.
9. Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Zack, hij is slim en hij durft veel.
10. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In de toekomst
11. Waar speelt het verhaal zich af?
Alaska
12. Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
Het is superleuk en heel spannend. Je leert wat je moet doen als je wordt aangevallen door beren en je leert over de wilde natuur in Alaska. Bijna niemand doet iets aan de opwarming van de aarde en dat is erg. Dat moet veranderen, omdat anders de wereld wordt verwoest.
13. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
14. Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen