boekomslag Mariëtte Middelbeek - Strandwacht

Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie op een Zuid-Franse camping. Hoewel ze een tweeling zijn en qua uiterlijk erg op elkaar lijken, is dat vanbinnen helemaal niet zo. Emma is de vlotste van de twee, maakt makkelijk contact en heeft al snel een vriendje. Anne heeft zich voorgenomen ook te zoenen deze vakantie, maar verder dan de praatgrage en irritante Pascal komt ze niet. Anne en Emma sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

‘Ik verveel me.’
Anne van Someren keek verstoord op van haar boek. Haar zus Emma zat naast haar onderuitgezakt op een klapstoel en schopte met haar voeten in de lucht. Een eindje verderop landde haar teenslipper op het dorre gras. Aan haar linkervoet bungelde haar andere slipper, die ook elk moment door de lucht kon vliegen.
Anne haalde even haar schouders op. Typisch Emma. Die verveelde zich altijd. ‘Dan ga je een boek lezen.’
Emma trok een vies gezicht. ‘Net als jullie allemaal, zeker.’
‘Ga met je telefoon spelen.’
‘Niks aan zonder 3G. De wifi werkt ook niet hier bij de tent.’
‘Hm.’ Anne begon haar aandacht te verliezen. Ze richtte zich weer op haar Carry Slee-boeke, dat ze speciaal tot de vakantie had bewaard. Toen ze eindelijk in Frankrijk ware, wist ze niet hoe ze snel ze eraan moest beginnen.
‘Wil je zwemmen?’ Dat was Emma weer, die haar tweede slipper met een boogje door de lucht trapte. ‘Dat zwembad zag er cool uit.’ (blz. 5)

Anne en Emma zijn een tweeling van 13 jaar. Ze zijn samen met hun ouders op vakantie naar Frankrijk. Op deze camping worden allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Daar doen Anne en Emma ook aan mee. Simone is een van de organisatoren. Zij vertelt dat haar relatie over is en dat vinden Anne en Emma zielig voor haar.

‘Was ze dat’ Anne zag de felheid in Emma’s ogen oplaaien. ‘Wat een trut. Mijn beste vriend heeft ook mijn vriendje afgepikt.’
Anne zei maar niet dat Lucas technisch gezien eigenlijk niet Emma’s vriendje was. Ze hadden immers geen verkering, zoals Simone en haar vriend. Ze vond het zielig voor Simone. Het was duidelijk dat ze het moeilijk vond erover te praten.
‘O ja?’ Simone keek opzij. ‘Wat gemeen.’
Emma knikte. ‘Ja, dat vond ik ook. Ik hoef ze allebei nooit meer te zien. Maar dat is een beetje lastig, want volgend jaar zit ik weer bij ze in de klas.’
‘Na de vakantie kijk je er misschien al heel anders tegenaan,’ zei Simone. ‘Er is geen betere manier om liefdesverdriet achter je te laten dan door lol te maken op vakantie. En hier op deze camping moet dat wel lukken. Ik voel me in elk geval al veel beter dan toen ik hier aankwam.’
‘Ik ook,’ zei Emma stellig. (blz. 29)

Ze besluiten om een blind date voor Simone te regelen, met een van de jongens uit het activiteitenteam. Emma wordt al snel verliefd, en Anne voelt zich buitengesloten. Ze wil zelf ook wel een vriendje… Op de avond van de blind date verdwijnt Simone. Iedereen gaat naar haar op zoek. Ook de politie wordt ingeschakeld? Wat is er met Simone gebeurt?


Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, romantisch, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een echt vakantieboek. Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie in Frankrijk. Hier maken ze nieuwe vrienden en ze worden allebei verliefd.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Weet ik niet
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou niemand willen ontmoeten
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan jongeren vanaf 12 jaar die houden van romantische en een beetje spannende verhalen