boekomslag Mariëtte Middelbeek - Boyzzz

Susanne (14) – Suuz op internet – is de oprichtster en beheerster van het blog Boyzzz. Ze blogt fanatiek over jongens en hoe daarmee om te gaan. Haar blog is enorm populair onder meisjes en heeft in het afgelopen jaar het aantal volgers tot enkele duizenden zien groeien. Door haar succes (en haar knappe uiterlijk) is zij populair onder de jongens. Maar als er rare reacties en ook nog eens vreemde berichten op haar blog verschijnen lijkt erop alsof er een hacker actief is. Susanne verwijdert alle berichten, maar als ze vervolgens wordt bedreigd, wordt ze echt bang. Iemand wil haar iets aandoen en ze durft niet goed meer alleen naar school of naar tennis te fietsen. Ze overweegt met haar blog te stoppen, maar dat lijkt al te laat…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

Lomp!
Heeft Eve ein-de-lijk aan Mr. M. verteld dat ze hem leuk vindt, blijkt het allemaal nep te zijn geweest! Hij heeft al die moeite alleen maar gedaan omdat hij helemaal niks begrijpt van wiskunde en Eve hem mooi kon helpen met zijn huiswerk (lees: dat hij het kon overschrijven).
Nu staat hij weer een voldoende en heeft hij haar niet meer nodig. Lekker lomp!
Dusss… als een jongen zegt dat hij je leuk vindt, mag hij het eerst gaan bewijzen. Morgen gaan Eve en ik veel chocola eten en klagen over boyzzz in het algemeen. Mr. L. laat ook al niks meer van zich horen, grrr. (blz. 5)

Suzanne heeft het stukje hierboven net op haar blog geschreven. Ze heeft een blog waar ze schrijft over jongens. Bijna niemand weet dat zij dit blog heeft, alleen haar drie beste vriendinnen en Joyce, een vrouw die bij haar ouders in de boekwinkel werkt. Suzanne probeert elke dag een stukje te schrijven. Ze vindt het erg leuk dat ze ook regelmatig reacties krijgt. Op een dag krijgt ze een vervelende reactie op een van haar blogbijdragen.

Helemaal onderaan stond een reactie van iemand die ze niet kende. De accountnaam was Girlie100 en er was geen fotootje toegevoegd. Suzanne trok haar wenkbrauwen op toen ze las wat diegene had geschreven. Ze knipperde en las het opnieuw, omdat ze dacht dat ze het verkeerd had begrepen. Maar het stond er echt.
Zeik eens niet zo. Jij zeurt echt de hele tijd over alles. Dat jongens nog bij je in de buurt willen komen snap ik echt niet!!!
Suzanne kneep haar ogen samen en las de reactie opnieuw en opnieuw, alsof hij zou veranderen als ze hem maar vaak genoeg las. Geschrokken keek ze ernaar. Wie plaatste zoiets? (blz. 62)

Suzanne praat hier met haar vriendinnen over en verwijdert deze reactie. Maar dan komt er weer een nieuwe reactie. En de dagen erna krijgt Suzanne steeds vaker een reactie van Girlie100. In die reacties zegt Girlie100 dat ze ook weet wie Suuz echt is, en ze weet dat Suzanne een proefwerk heeft gestolen Suzanne probeert erachter te komen wie deze Girlie100 is. Zal dat lukken? Zal Girlie100 haar verraden bij de rector? Wil Suzanne nog wel blijven bloggen?


Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, realistisch, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend en realistisch verhaal
Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het verhaal was goed opgebouwd. Het werd steeds spannender en het verhaal had een verrassend einde.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan jongeren vanaf 12 jaar