Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje… Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, grappig, romantisch, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Het boek is een hele leuke science fiction variant op het sprookje Assepoester (Cinderella). Doordat Cinder cyborg achtige trekjes heeft, word ze waar ze woont niet als menselijk gezien. Ze moet werken voor haar stiefmoeder en nare stiefzus. Door haar werk als technisch monteur ontmoet ze kroonprins Kai die zo zijn eigen problemen heeft. Allebei op hun eigen manier proberen het volk te redden van ziekte en vijanden.
Door het hele boek herken je het sprookje wel maar niet op een kinderachtige of vervelende manier.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Toen ik begon te lezen had ik nog niet door dat het boek een deel 1 uit een reeks was. Het verhaal had dus een open einde en nu kan ik er pas achter komen wat er gebeurd met Cinder als ik het volgende boek lees.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Niemand. De tijd en wereld waardin Cinder en Kai leven is zo veel verder dan de onze. Ze zouden mij en mijn technologische kennis hopeloos ouderwets vinden. Daarom houd ik het bij het lezen van hun avonturen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Hier een stukje uit het boek (p11):
Cinder verstond hem nauwelijks; haar hele herseninhoud leek gewist. Terwijl haar hartslag versnelde, scande het display van haar netvlies zijn gelaatstrekken, die zo overbekend waren nadat ze hem al die jaren op de netschermen had gezien. In werkelijkheid leek hij langer en het grijze sweatshirt met capuchon leek totaal niet op de prachtige kleding waarin hij gewoonlijk aan het publiek verscheen, maar toch had Cinders retinascanner er slechts 2,6 seconden voor nodig om de punten van zijn gezicht op te meten en zijn beeltenis te koppelen aan de database van het Net. Vervolgens duurde het geen seconde voor haar display haar vertelde wat ze allang wist; de details rolden als een groene lichtkrant onder in haar gezichtsveld voorbij: Prins Kaito, kroonprins van het Oosterse Keizerrijk.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Iedereen die science fiction zoals de hongerspelen, divergent, mazerunner etc leuke boeken vind! Of iedereen die van sprookjes houd.