Chris McGeorge – Tik Tak (1e recensie)

boekomslag Chris McGeorge - Tik Tak

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Eva (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee, er staan geen illustraties in het boek.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over presentator Morgan Sheppard die samen met vijf anderen zit opgesloten op een hotelkamer. Ze kennen elkaar niet. In de badkamer ligt het lijk van een man met wie ze allemaal op een of andere manier verbonden zijn. Het is aan Sheppard om uit te vinden wie van de vijf de moordenaar is, voordat het hotel wordt opgeblazen…
Wie is de hoofdpersoon?
Morgan Sheppard
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou het hoofdpersonage Morgan Sheppard wel willen ontmoeten, omdat ik benieuwd ben hoe deze ervaring zijn leven al dan niet heeft veranderd. Aan het begin van het boek blijkt hij namelijk niet de meest geliefde persoon te zijn, maar dit verandert naarmate het verhaal vordert. Ik ben benieuwd of deze ervaring hem blijvend veranderd heeft. Ik zou waarschijnlijk ergens een kopje koffie gaan drinken.
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af op een hotelkamer in hartje Londen.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Vanaf de allereerste pagina wordt er spanning opgebouwd en deze spanning gaat ook niet weg tot de allerlaatste bladzijde. Steeds als je als lezer denkt te weten wie de moordenaar is, gebeurt er wel weer iets waardoor alles verandert. De schrijver zet je continu op het verkeerde been, waardoor je bijna niet anders kan dan het boek in één keer uitlezen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
In het begin wordt het hoofdpersonage niet erg sympathiek voorgesteld, waardoor je wat sneller geneigd bent om af te haken. Na twee hoofdstukken verandert dit beeld echter, dus mijn advies is om vooral door te lezen, want het is het zeker waard! Verder zijn er geen aspecten in het boek die ik niet leuk vond.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Tik Tak zou een leuk boek zijn voor iedereen die houdt van spannende verhalen en misdaad. Ik vergeleek het verhaal zelf een beetje met het programma ‘Wie is de Mol?’, waarbij men in het boek niet opzoek gaat naar de Mol, maar naar de moordenaar. Daarom is het boek ook zeker aan te raden voor fans van dit programma!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen