boekomslag Amy McCulloch - Jinxed

Een schattig hondje of een prachtige vlinder? Welk robot-huisdier zou jij kiezen? Vergeet je smartphone en ren naar de Moncha-store voor de nieuwste baku! Laceys grote droom is om later bij het bedrijf te gaan werken dat de baku heeft uitgevonden, een robot-huisdier waarmee je honderd keer zoveel kunt doen als met een smartphone. Daarvoor moet ze dan wel eerst naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om high tech. Wanneer ze wordt afgewezen omdat ze zich geen mooie dure baku kan veroorloven, valt haar droom in duigen. Alles verandert wanneer ze de kapotte resten vindt van een wel heel coole level 3-baku. Ze weet het ding te fixen, en dan staat er ineens een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar grote blijdschap wordt ze met Jinxed alsnog aangenomen op Profectus. Maar dan beginnen haar vreemde dingen op te vallen. Wat is er aan de hand met haar baku? En vooral: waarom is Carter, de jongen die haar altijd loopt te pesten, er zo in geïnteresseerd?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, interessant, leuk, mooi, ontroerend, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Lacey droomt ervan om te werken bij het bedrijf dat een robot-huisdier heeft uitgevonden. Ze wordt aangenomen, maar het lijkt wel of haar kat Jinx een eigen wil heeft. Maar het is een robot, dus dat kan toch niet?
Wie is de hoofdpersoon?
Lacey
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou de kat Jinx willen ontmoeten en zien of hij echt zo leuk is
Waar speelt het verhaal zich af?
Canada
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is een ontzettend leuk boek, uniek, met een goed verhaal en een schitterende en ondeugende robot-kat
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Toen ik zag dat dit boek uit zou komen en las waar het over zou gaan, wist ik dat ik dit boek moest lezen, echt een boek voor mij.
In onze wereld heeft bijna iedereen een smartphone en is er zo’n beetje mee vergroeid. Dit gegeven heeft Amy McCullouch aangegrepen en er een heel goed verhaal omheen gebouwd.Lacey droomt al jaren om bij het bedrijf te werken dat de baku heeft uitgevonden, een soort robot-huisdier dat alle functies (en meer) van een smartphone heeft, maar dan in de vorm van een huisdier zodat je toch een soort van gezelschap hebt. Ze moet dan wel naar de elite school Profectus, maar wordt afgewezen. Als ze onverwacht de kapotte resten van een baku vindt en die repareert, komt haar droom een stapje dichterbij en wordt ze toch aangekomen op de school. Maar het lijkt wel of haar robot-kat Jinx een eigen wil heeft en er gebeuren de vreemdste dingen. xxWat is dit een ontzettend leuk boek! Het gegeven van een robot-huisdier met smartphone functies is zo goed bedacht. Het komt totaal niet vreemd over, vooral ook door de fijne schrijfstijl. Je kunt je heel goed voorstellen dat mensen zo’n baku hebben. Misschien is dit wel de toekomst, wie weet.
Lacey is een leuk personage. Tijdens het lezen leef je helemaal mee met haar belevenissen. Jinx, de kat, is ook heel leuk. Hij heeft een eigen wil, maar eigenlijk kan dat helemaal niet. Als lezer wil je er achter komen hoe dit mogelijk is en of dat wel zo is.
Natuurlijk zijn er ook kapers op de kust, en dat maakt het extra spannend.
Het einde is totaal onverwacht en maakt dat ik verder wil lezen, maar dat moet helaas wachten totdat het vervolg uitkomt.
Ik vond dit een heel erg leuk en onderhoudend, spannend boek, ook met humor, een uniek gegeven met een hartverwarmende heldin en ook “huisdier”. Ik zou ook wel zo’n Jinx willen.
Het boek was zo uit, ik kon het bijna niet wegleggen. Jammer dat het uit is.
Dit is mijn boek 3 van 2019, maar wel het beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen. Ik ben heel enthousiast over dit boek en kan het absoluut aanraden!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen