boekomslag Lisa Maxwell - De laatste magiër

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet… Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, geheimzinnig, interessant, leuk, mooi, ontroerend, romantisch, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
In New York wonen mensen met magie, in het geheim, omdat magie verboden is. Een van hen gaat op zoek naar Het Boek waarin alle geheimen over magie staat en dat alles kan veranderen, voor iedereen.
Wie is de hoofdpersoon?
Esta, een dievegge die ongezien door de tijd kan reizen
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Harte Darrigan, de magiër, wel willen ontmoeten. Hij lijkt mij een fascinerend iemand en ik zou graag een optreden van hem willen bijwonen
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In verschillende tijden, het heden en verschillende verledens
Waar speelt het verhaal zich af?
In New York
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Dit boek is een echte aanrader en het eerste deel van een YA serie en wat een goed begin!
In New York leven de Mageus, mensen met magie, in het geheim, omdat magie beschouwd wordt als gevaarlijk. Als ze de stad proberen te verlaten, verliezen ze hun magie en soms ook hun leven. De Orde houdt alles in de gaten en treden hard op.
Esta is een dievegge, maar kan ook ongezien door de tijd reizen. Als ze tijdens een van deze reizen een fout maakt, verandert haar toekomst en moet ze proberen deze fout weer te herstellen. Ze moet op zoek naar Het Boek, waarin alle geheimen over de magie zou staan vermeld en dat alles kan veranderen.
Het is een behoorlijk dik boek, maar het had van mij nog wel meer bladzijden kunnen hebben.
In het begin is het even wennen, omdat hier de verschillende tijden en personen worden voorgesteld, maar dat duurt maar even.
Door het zien van het verhaal door verschillende karakters en tijden blijft het ontzettend boeiend en spannend. De schrijfstijl is echt heerlijk!
Constant zijn er plotwisselingen, waardoor het nog leuker wordt. Aan het eind van het boek zijn er wel twee plotwisselingen, die echt als een volslagen verrassing kwamen. Heel goed gedaan door deze schrijfster, geweldig.
Het verhaal zit heel goed in elkaar. De tijden komen heel geloofwaardig over en de karakters spatten van de pagina’s.
Dit boek kan ik echt van harte aanbevelen. Het is spannend, mysterieus, vol drama en magie, heel goed verteld en echt heel boeiend. Ik kan niet wachten op deel 2!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Allemaal lezen, het is een fantastisch boek! Je verveelt je geen moment en wilt blijven doorlezen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen