boekomslag Estelle Maskame - Did I mention I love you?

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk, romantisch, een beetje oppervlakkig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Eden brengt de zomer door bij haar vader en zijn nieuwe gezin en heeft meteen een hekel aan haar oudere stiefbroer en hij aan haar, maar dat verandert langzamerhand
Wie is de hoofdpersoon?
Eden Munro
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Eigenlijk hoef ik niemand te ontmoeten
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in Californië, Los Angeles
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Did I mention I love you? is het eerste deel in de “fenomenale” serie van Estelle Maskame, aldus de tekst op het boek.
De cover ziet er in mijn ogen typisch Amerikaans uit, een pier, palmbomen en twee personen, waarschijnlijk de hoofdpersonages uit het boek. Leuke bijkomstigheid: mijn boek is gesigneerd door de auteur zelf, dus dat is al heel leuk.
Het verhaal gaat over Eden, die besluit om de zomer in het warme Californië door te brengen bij haar vader en zijn nieuwe gezin, die ze al een aantal jaren niet heeft gezien. Bij aankomst maakt ze ook kennis met haar stiefbroers. Aan Tyler, de oudste, heeft ze al meteen een gruwelijke hekel. Maar langzamerhand groeien ze naar elkaar toe.
Het verhaal leest lekker weg, de schrijfstijl is fijn. Eden komt lieflijk over, terwijl de rebelse Tyler lekker onbehouwen en arrogant is. De karakters komen duidelijk over in deze typische Amerikaanse setting.
Eden en haar nieuwe vriendinnen vermaken zich nogal, ze lopen van feest naar feest en dat is zo’n beetje het enige wat er gebeurd in dit verhaal, afgezien van de verhoudingen en spanningen tussen Eden en Tyler. Het is daardoor een beetje oppervlakkig.
Toch heb ik dit boek met plezier gelezen, het verhaal is niet ingewikkeld en als lezer ben je toch benieuwd hoe het afloopt. En toch had ik meer van het verhaal verwacht.
Het is een leuk boek om tussendoor te lezen, als je gewoon wilt lezen en niet al te veel wilt nadenken, als je gewoon het verhaal over je heen wilt laten komen. En zelf ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar de vervolgdelen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een leuk boek voor tussendoor, je hoeft er niet bij na te denken
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen