Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Noortje (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
geleend via E-books
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, de titel sprak me aan
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, mooi, ontroerend, romantisch, spannend, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
het gaat over twee personen met twee verschillende levens. de een is erg arm en moet stelen en hij saboteert de regering, en de ander is erg rijk, slim en doet een opleiding voor het leger en doet alles wat haar commandant zegt. uiteindelijk komen ze bij elkaar en moet de een de ander verraden, maar ze wordt verlieft op hem en ontdekt uiteindelijk ook dat er iets niet klopt met de regering.
Wie is de hoofdpersoon?
June en Day
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou Day graag willen ontmoeten omdat hij erg stoer en liefdevol is aangelegd hij zorgt namelijk al vanaf zijn tiende voor een weesmeisje.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In de toekomst
Waar speelt het verhaal zich af?
Amerika ( de republiek)
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is een erg goed en spannend boek, ik wou het zelf meteen uitlezen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen