boekomslag Kluun - DJ

Bestsellerauteur Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen. Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen. In DJ neemt Kluun het stokje over van Stijn uit de megasellers Komt een vrouw bij de dokter (2003) en De weduwnaar (2006). Hij neemt de lezer mee naar de wereld van superstar-dj’s in Las Vegas en het Burning Man-festival in Black Rock Desert, Nevada.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Eva (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, Ik moest het boek lezen voor een cursus binnen mijn opleiding Nederlandse Taal en Cultuur
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, grappig, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Deze roman van Kluun draait om roem, liefde, verraad en vriendschap. Het personage Kluun (niet te verwarren met de schrijver Kluun) reist naar de Verenigde Staten om daar zijn oude studievriend Thorward van Gestel te interviewen voor een programma. DJ Thor, zoals Thorward inmiddels bekend staat, leeft in een wereld die bestaat uit seks, drugs en alcohol. In DJ schetst Kluun een wereld waarin klappen op de schouder de normaalste zaak van de wereld zijn, waarin een dertigliterfles Armand de Brignac Midas Brut Gold voor honderdvijftigduizend dollar wordt besteld alsof het niets is en waarin een oude jeugdvriend in niets meer lijkt op wie hij ooit was.
​In het begin van de roman wordt de lezer voorgesteld aan het personage Kluun dat in echtscheiding ligt, op tweehoog in de Tweede Jan Steenstraat woont en geen steek verder komt met zijn familieroman om vervolgens in een passage te belanden die niet zou misstaan in Vijftig Tinten Grijs.
​Kluun weet in zijn ruim driehonderd pagina’s tellende roman de moeilijkheden van een oude vriendschap, de keerzijde van roem en de pijn van de man die vecht voor de voogdij van zijn kinderen op een afwisselend komische en serieuze stijl weer te geven.
​Hoewel ik gedurende de roman verschillende keren heb moeten fronsen bij de soms ietwat grove en expliciete scènes, kon ik bij het dichtslaan van de roman DJ niet anders dan met een gevoel van sympathie voor het personage Kluun en zijn vriend Thor afsluiten.
Wie is de hoofdpersoon?
Kluun
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou het personage Kluun wel willen ontmoeten, omdat ik wel nieuwsgierig ben naar zijn leven als schrijver en alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken. Ik denk dat ik ergens met hem zou afspreken om bijvoorbeeld wat te gaan drinken.
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten, Nederland en heel even in Duitsland
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het boek heeft goed de vaart erin. De scènes duren allemaal precies lang genoeg om je aandacht niet te laten verslappen waardoor je zo door de ruim 300 pagina’s heen bent (zo had ik hem bijvoorbeeld in twee dagen uit).
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De soms ietwat expliciete scènes hadden van mij wel wat beknopter gemogen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee, ik heb er niks aan toe te voegen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Ik denk dat dit boek leuk is voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van een DJ en voor iedereen die houdt van een vrij luchtige en soms een beetje een humoristische schrijfstijl.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen