boekomslag Brigid Kemmerer - A curse so dark and lonely

Prince Rhen, the heir to Emberfall, is cursed. Forced to repeat the autumn of his eighteenth year over and over, he can only be freed by love. But at the end of each autumn he is transformed into a beast hell-bent on destruction, and after so many failed attempts, his kingdom and its people are barely holding on. Harper’s life has never been easy, but she’s learned to be tough enough to survive. She won’t let anything hold her back, not her cerebral palsy or her mother’s deteriorating health. But when she is sucked into Rhen’s world, nothing is as it seems. Powerful forces are standing against Emberfalll … and it will take more than a broken curse to save it from utter ruin.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, grappig, leuk, mooi, ontroerend, romantisch, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staat een landkaart in van Emberfall, zodat jij een idee hebt van de omgeving. Erg leuk. Ik weet niet wie die gemaakt heeft.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Harper komt onverwachts terecht in Emberfall, waar Prins Rhen verdoemd is om eeuwig zijn 18e verjaardag te herbeleven. Er is echter een mogelijk om de vloek te verbreken.
Wie is de hoofdpersoon?
Harper, Rhen en Grey, de wachter
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou wachter Grey willen ontmoeten en dan proberen hem zover te krijgen dat hij mij kan leren om mezelf te verdedigen
Waar speelt het verhaal zich af?
in het land Emberfall
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is spannend, meeslepend geschreven en zo mooi!
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
A curse so dark and lonely is een spannend en ontroerend, magisch verhaal. xxPrins Rhen gaat gebukt onder een vloek die hij al jarenlang probeert te verbreken, zonder enig resultaat. Als Harper opeens in Emberfall belandt, hoopt hij dat de vloek nu wordt verbroken. Helaas is Harper totaal anders dan iedereen verwacht. En dan is er ook nog de tovenares, die eigenlijk niet wil dat de vloek wordt verbroken, het monster, dat het land terroriseert en ook zijn er nog andere landen die nu hun kans zien om Emberfall te veroveren.
Het verhaal heeft wel wat weg van Beauty and the Beast, maar ook weer niet.
De schrijfstijl is heerlijk, het verhaal wordt afgewisseld door de woorden van Rhen en Harper, wat het alleen maar leuker maakt.
Harper is een krachtig personage, die weet wat ze wil en dat ook uitvoert. Rhen is de verdoemde prins, die het eigenlijk al heeft opgegeven. De Wachter Grey is geweldig: hij komt stoer over, doet er alles aan om Rhen bij te staan, maar komt er ook achter dat alles niets is zoals het lijkt.
Het boek kon ik moeilijk weg leggen, het was zo spannend en meeslepend dat ik het in twee dagen uit had. En nu maar wachten op deel 2, wat mij niet snel genoeg kan zijn.
Dit is met afstand een van de beste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen en een geweldige aanrader!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die van hervertellingen van sprookjes houdt
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen