Julie Kagawa – Onsterfelijk (3e recensie)

boekomslag Julie Kagawa - Onsterfelijk

De zeventienjarige Allison moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zéér menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is? Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Leah
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, leuk, romantisch, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee geen illustraties
Waar gaat het verhaal over?
Een verhaal over een jonge meid genaamd Allie. Allie woont in een post apocalyptische wereld waar vampieren heersen over de mensen. De mensen in deze stad worden gebruikt als vee voor de vampieren.
Allie woont in een arm gebied van de stad, een plek waar het vechten is om te overleven. Om aan eten te komen moeten de mensen bloed doneren, als zij dat hebben gedaan krijgen ze voedselbonnen. Allie is iemand die dit niet wilt en dus maar steelt van de andere bewoners of buiten de muren in oude ruïnes op zoek gaat naar eten. Op een van deze zoektochten naar eten met haar groep gaat het helemaal fout.
Wie is de hoofdpersoon?
Allie
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Allie zelf graag ontmoeten, ik ben altijd zo nieuwsgierig geweest naar haar karakter als je haar in het echt zou leren kennen. Ik denk dat ik niks perse zou gaan doen, alleen lekker gezellig kletsen.
Waar speelt het verhaal zich af?
Het boek speelt zich af in een post- apocalyptische wereld waar een groot deel van de mensen zijn gestorven door een virus. De vampieren heersen hier in steden over de mensen en gebruiken ze als vee.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leukste aan het boek dat je leert over een wereld die niet echt is, hierdoor is er erg veel nieuw en erg interessant. Dit houd het ook spannend en hierdoor kan je ook niet goed voorspellen wat er gaat gebeuren.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik kan oprecht niks bedenken wat ik slecht of niet leuk vind aan het boek. Ik ben er groot fan van en heb alle delen van de trilogie 3 keer gelezen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een erg leuk fantasie boek die het echt waard is om te lezen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Dit boek is zowel voor tieners, pubers en volwassenen erg leuk.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen