Meghan Chase dacht dat het eindelijk allemaal voorbij was, en dat zij en Ash eindelijk samen konden zijn na hun verbanning uit Nimmernimmer. Dan blijkt de koning van het IJzerrijk uit te zijn op haar magische krachten, die hem oppermachtig zullen maken. Meghan is de enige die hem kan tegenhouden. Maar dan moet ze wel eerst haar krachten onder controle krijgen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

Elf jaar geleden, op mijn zesde verjaardag, verdween mijn vader.
Een jaar geleden, op dezelfde dag, werd ook mijn broertje gestolen. Maar deze keer ging ik naar Nimmernimmer om hem terug te halen.
Het is wonderlijk hoeveel je kunt veranderen door een reis, wat je er allemaal van kunt leren. Ik kwam erachter dat de man die ik als mijn vader beschouwde, mijn vader helemaal niet was. Mijn biologische vader was niet eens een mens, want ik bleek de halfbloeddochter van een legendarische elfenkoning te zijn, en het is zijn bloed dat door mijn aderen stroomt. Ik ontdekte dat ik macht had, een macht die me angst aanjaagt, zelfs nu nog. Een kracht waar zelfs de fae bang voor zijn, omdat hij hen kan vernietigen, en ik weet niet zeker of ik hem kan beheersen.
Ik leerde dat liefde ras en tijd kan overstijgen, dat die schitterend en perfect kan zijn, de moeite waard om voor te vechten, maar ook breekbaar en hartverscheurend, en dat je soms grote offers moet brengen. Dat je het soms moet opnemen tegen de hele wereld en dat er geen simpele antwoorden zijn. Dat je moet weten wanneer je moet volhouden en wanneer je moet loslaten. En dat, zelfs als je geliefde terugkomt, je iets kunt ontdekken in iemand die er altijd al was.
Ik dacht dat het voorbij was. Ik dacht dat mijn tijd bij de fae, de onmogelijke keuzes die ik moest maken, de offers die ik moest brengen voor de mensen van wie ik hield, achter me lag. Maar er naderde een storm die mijn keuzes als nooit tevoren aan het wankelen zou brengen. En deze keer zou er geen weg terug zijn. (blz. 2)

Meghan is weer terug in de gewone wereld en Ash is met haar meegekomen. Hij heeft gekozen voor Meghan en is daarom verbannen uit Nimmernimmer. Maar in Nimmernimmer hebben ze de hulp van Meghan hard nodig. De IJzerfae zijn een oorlog begonnen tegen de Zomer- en de Winterfae. De Zomer- en Winterfae besluiten om, ondanks het feit dat ze elkaar niet uit kunnen staan, samen te werken in een poging om de IJzerfae te verslaan.

Leanansidhe wierp me een een ondoorgrondelijke blik toe. ‘En die andere beweringen, lieverd? Over die prinses die zowel Zomer- als IJzermagie kan gebruiken? Zijn die geruchten ook uit de lucht gegrepen?’
Ik beet op mijn lip. ‘Nee. Dat klopt.’
Ze knikte traag. ‘Of je het nu leuk vindt of niet, duifje, jij wordt een van de grote spelers in deze oorlog. Jij balanceert op alle grenzen, tussen fae en stervelingen, tussen Zomer en IJzer, tussen de oude tradities en de opmars van de vooruitgang. Naar welke kant zul je buigen? Voor wie zul je kiezen? Je moet het me niet kwalijk nemen als ik me een beetje zorgen maak over jouw zaken en ideeën, schatje. Wat zijn je plannen eigenlijk, voor de nabije toekomst?’
‘Ik weet het niet.’ Ik begroef mijn gezicht in mijn handen. Ik wilde niets meer of minder dan een normaal leven. Ik wilde naar huis. Ik wilde… Ik ging rechtop zitten en keek haar recht aan. ‘Ik wil mijn vader terug en ik wil weten waarom je hem elf jaar gelden van me hebt gestolen.’
Er viel een stilte waarin de spanning zich voelbaar opbouwde. Leanansidhe bleef me aanstaren met haar sigarettenpijpje, waaruit een lint van blauwe rook omhoog kringelde, halverwege haar mond.
Ash greep mijn schouders, klaar om in actie te komen als het nodig was. Uit mijn ooghoeken zag ik dat Grimalkin was verdwenen. Puck zat als bevroren op de leuning van de bank. (blz. 52)

Zal het Meghan lukken om de IJzerfae te verslaan? Zal bij dit alles haar relatie met Ash blijven bestaan?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, grappig, leuk, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
e-boek gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een sprookjesachtig verhaal waarbij Meghan er in de vorige boeken achterkwam dat haar vader niet haar echte vader is, maar dat een elfenkoning haar vader is.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Ik vind Meghan een beetje vermoeiend. Aan de ene kant is ze heel dapper en wil ze dingen oplossen. Aan de andere kant is ze nogal naïef
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is deel 3. In de Iron fey-serie zijn inmiddels 9 boeken verschenen, waarvan er 3 een kort verhaal zijn.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan jongeren vanaf een jaar of 14