boekomslag Stine Jensen - De verleiding

Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Insta ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden ­vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp in… Ommen. Tot haar grote schrik moet ze haar telefoon voor een week in­leveren en de natuur in. Tijdens deze week ontmoet ze Rowan, een ­jongen van haar leeftijd, die kampt met een zware game­verslaving. Ze krijgen een bijzondere band en alles lijkt op een ­romantisch avontuur uit te draaien, tot hun verblijf plotseling een andere wending neemt. Samen komen ze erachter dat kampleider Tony ze niet van hun verslaving probeert af te helpen, maar hele andere plannen heeft…

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Laura
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
kort, leuk, realistisch, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over een meisje dat verslaafd is aan telefoongebruik sinds haar vader gestorven is aan kanker. Haar moeder stuurt haar samen met andere jongeren met een verslaving ( hacken, online shoppen, eten,…) op zomerkamp om van haar verslaving af te geraken. Op kamp gebeurt er “iets” waardoor alles anders uitdraait dan verwacht. Om dit te achterhalen, dient U het boek te lezen.
Wie is de hoofdpersoon?
Noor
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Clarice wel eens willen ontmoeten. Ik ben benieuwd hoe ze eruit ziet. Volgens de beschrijving van haar in het boek, zou ze er heel goed moeten uit zien. Ik zou er een dagje mee willen gaan shoppen om haar kledijstijl te willen achterhalen. Mogelijks kan ze mij ook advies geven over welke kledij het best bij mij past.
Waar speelt het verhaal zich af?
Op een boerderij in Nederland
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het weerspiegelt de echte realiteit van verslaafde jongeren. Het gaat over jongeren van mijn leeftijd en ik herken in dit verhaal enkele verslaafde vriendinnen.
Ook zij zijn verslaafd aan telefoongebruik of hoppen waardoor ze slechte schoolresultaten behalen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vond het niet leuk dat het verhaal ineens een ommekeer keer wegens de hebzucht van de kampleiders. Het kamp zou veel toffer kunnen geweest zijn zonder die ommekeer. Om te achterhalen wat die ommekeer precies is moet U het boek lezen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een boek met inhoud. Hierin staan oplossingen vermeld om van eender welke verslaving af te geraken. Ik geloof ook in de manier waarop ze hierin proberen de jongeren van hun verslaving af te brengen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren met een verslaving is dit een zeer leerzaam boek.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen