boekomslag Luc Hanegreefs - Heksenjong

Februari 1578. Wanneer Henric per ongeluk een rondzwervende soldaat doodt, staat zijn eigen leven al snel op zijn kop. Het is het begin van een zwerftocht vol gevaren, die hem en zijn vriend Coppen midden in een historische gebeurtenis brengt: het Spaanse beleg van het plaatsje Zichem. Terwijl rondom hen de strijd woedt, ontdekken Henric en Coppen dat hun leven gehuld is in geheimen. Allebei lijken ze een ‘vroeger’ te hebben waar ze bijna niets meer van weten. Waar heeft Coppen geleerd om wonden te verzorgen? En wie staat op de brandstapel die de dromen van Henric teistert? Tijdens de zoektocht naar hun verleden krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: een Duitse landsknecht die geen huurling meer wil zijn en een gefolterde heks die in een kerker wacht op haar proces … Alles lijkt duidelijk te worden wanneer een sneeuwstorm de schaduw van het verleden wegveegt.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, lang, saai, vervelend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
twee jongens blijken elf jaar nadat het verhaal begonnen is bij een brandstapel in 1567 in het Belgische plaatsje Sichenen (Zichem, heet het nu, vermoed ik) een gemeenschappelijk verleden te hebben, maar dat weten ze het hele verdere verhaal niet. Het boek is een fantasie verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Spaanse oorlog.
Wie is de hoofdpersoon?
Henric en Coppen
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, daarvoor was het voor mij te ingewikkeld om de boel te blijven volgen, ook al zijn de hoofdstukken netjes afgebakend.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
In Sichenen, België
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Ik vind het boek geen aanrader, maar het is volgens de uitgever bedoeld voor mensen vanaf 14 jaar. Als je van geschiedenis houdt, en van een vleugje fantasie: ga dan gerust je gang om het boek te lezen. (en vertel mij of ik het bij het rechte eind heb dat ik het verhaal wat rommelig vind). Let wel: Het begin van het boek belooft veel goeds, en vertelt de legende van de soldaat die lang geleden in de streek moet geweest zijn, en die daar ook overleden is. Hij spookt rond, zo wordt gezegd.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Twee verhaallijnen lopen door elkaar heen, en komen aan het eind samen, maar eens daar heb je over zoveel personages gelezen en gehoord, al dan niet met een naam, of aangesproken met “het meisje”, “De slager”, dat het moeilijk is om bij de les te blijven. Maar nog eens: het ligt misschien aan mij.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen