boekomslag Jenny Han - PS Ik hou nog steeds van je

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Boekinformatie
Schrijver: Jenny Han
Titel: PS Ik hou nog steeds van je
Uitgeverij: Moon
Jaartal: 2016
Bladzijden: 320
Vertaler: Anna Post Uiterweer, Ellis Post Uiterweer
Genre: romantisch verhaal
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

Kitty loopt al de hele ochtend te zeuren, en volgens mij hebben Margot en mijn vader allebei last van een nieuwjaarskater. En ik? Ik loop over van liefde en heb een brief die een gat in mijn jaszak brandt.
Als we onze schoenen aantrekken om naar tante Carrie en oom Victor te gaan, probeert Kitty nog onder het dragen van een hanbok uit te komen. ‘Moet je die mouwen zien! Ze zijn veel te kort!’
Mijn vader zegt niet erg overtuigend: ‘Zo horen ze.’
Kitty wijst naar mij en Margot. ‘Maar waarom passen die van hen dan wel?’ wil ze weten. Onze oma heeft tijdens haar laatste reis naar Korea de hanboks voor ons gekocht. Margots hanbok heeft een geel jasje en een appeltjesgroene rok. Die van mij is felroze met een ivoorkleurig jasje en een lange felroze strik waar aan de voorkant bloemetjes op geborduurd staan. De rok valt wijd en vol, als een soort klok, helemaal tot op de grond. Maar die van Kitty niet; haar enkels steken eronder uit.
‘Het is niet onze schuld dat jij groeit als kool,’ zeg ik terwijl ik mijn strik recht trek. Die strik is het lastigste aan de hele outfit. Ik heb een paar keer naar een YouTube-filmpje moeten kijken om eindelijk door te krijgen hoe die gestrikt moet worden, en nog zit hij scheef en hangt hij er maar slapjes bij.
‘Mijn rok is ook te kort,’ moppert ze, terwijl ze eraan trekt.
Eigenlijk vindt Kitty het gewoon verschrikkelijk om een hanbok te dragen, omdat je dan heel elegant moet lopen en de rok met één hand dicht moet houden, zodat de stof bij elkaar blijft.
De rest van de familie draagt ze ook, en bovendien doe je er oma een plezier mee,’ zegt mijn vader, terwijl hij zijn eigen slapen masseert. ‘Afgelopen, uit.’ (blz. 9)

Als ze op het familiefeest aankomen blijken ze de enige aanwezigen met een hanbok. Oma laat duidelijk blijken dat ze blij is om de meiden zo te zien. Het is een gezellig feest, maar Lara Jean zit met haar gedachten vooral bij Peter. Ze heeft hem een brief geschreven en die wil ze hem later die dag geven. Voor de kerstvakantie zijn ze met wat ruzie uit elkaar gegaan. Maar ze is verliefd op hem en ze mist hem. Op de terugweg zet haar vader haar bij Peter af. Als ze voor de deur staat besluit ze dat ze hem de brief nu niet wil geven. Maar dan ziet Peter dat er papier uit haar jaszak steekt en hij wordt nieuwsgierig.

Dan kijkt hij naar de envelop. ‘Hij is voor mij. Van jou.’ Wanhopig doe ik nog een dappere poging om de brief af te pakken, en dat verrast hem. We vechten erom; ik heb een hoekje beet, maar hij laat niet los. ‘Hou op, je verscheurt hem nog!’ roept hij terwijl hij zijn best doet de brief uit mijn hand te peuteren.
Ik doe mijn best hem vast te houden, maar het is al te laat. Hij heeft hem.
Terwijl hij de envelop hoog houdt, scheurt hij hem open en begint de brief te lezen. Het is een marteling om vlak bij hem te staan wachten op… tja, op wat eigenlijk? Een nog grotere vernedering? Misschien kan ik maar beter gaan. Hij leest erg langzaam…
Wanneer hij er eindelijk doorheen is, vraagt hij: ‘Waarom wilde je me dit niet geven? Waarom wilde je weggaan?/
‘Omdat… Ik weet het niet, je leek niet meer blij om me te zien…’ Mijn stem sterft weg.
‘Dat heet hard to get spelen. Ik heb zitten wachten tot je me belde, domkop. Wel zes dagen lang!’
De adem stokt me in de keel. ‘O…’
‘Ja, o.’ Hij pakt de revers van mijn jas vast en trekt me naar zich toe, dichtbij genoeg om te zoenen. Zo dichtbij dat ik de wolkjes adem kan zien. Zo dichtbij dat ik zijn wimpers zou kunnen tellen als ik dat wilde. Heel zacht vraagt hij: ‘Dus je vindt me nog leuk?’ (blz. 20)

Ze vinden elkaar nog steeds leuk. De rest van de kerstvakantie doen ze leuke dingen. Maar dan krijgt Lara Jean een berichtje van haar vriendin Chris. Op Instagram heeft het account Anonybitch een filmpje geplaatst van twee zoenende jongeren in een bubbelbad. Lara Jean schrikt zich lam als ze zichzelf en Peter hierop herkent. Al snel blijkt dat iedereen op school dit filmpje heeft gezien en Lara Jean krijgt veel commentaar. Peter doet zijn best om zo snel mogelijk het filmpje van Instagram weg te krijgen. Maar Peter lijkt ook een geheim te hebben. Hij heeft nog steeds contact met Genevieve, maar vertelt daar weinig over. Lara Jean is jaloers. Ondertussen komt zij weer in contact met John, een van de jongens waar ze in het vorige boek een brief naar heeft geschreven. Als ze hem in het echt ontmoet merkt ze dat ze hem nog steeds leuk vindt. Kan Lara Jean kiezen tussen Peter en John?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
1. Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
2. Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik heb het boek gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
3. Waar gaat het verhaal over?
Zie hierboven
4. Wie is de hoofdpersoon?
Lara Jean is de hoofdpersoon
5. Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik wil Lara Jean ontmoeten, en natuurlijk wil ik dan taart of iets dergelijks eten
6. In welke periode speelt het verhaal zich af?
In het heden
7. Waar speelt het verhaal zich af?
In Amerika
8. Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een romantisch en humoristisch verhaal over Lara Jean en Peter.
9. Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het tweede deel van een serie
10. Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Weet ik nog niet