boekomslag John Green - Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, interessant, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over de 16-jarige Aza Holmes, die worstelt met OCD en een angststoornis. Als Aza en Daisy horen dat er een biljonair (de vader van een oude vriend van Aza) is verdwenen besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Aza en Davis (de zoon van de verdwenen man) groeien ook steeds dichter naar elkaar toe. Aza het gevoel dat haar angststoornis haar vriendschap met Daisy en potentiële relatie met Davis in de weg zit.
Wie is de hoofdpersoon?
Aza
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Davis wel willen ontmoeten, omdat ik graag zou willen weten hoe het nu met hem (en zijn broertje) gaat. We zouden dan bijvoorbeeld samen naar de sterren kunnen kijken, want daar weet hij veel over.
Waar speelt het verhaal zich af?
Indianapolis, Indiana (In de VS)
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vond het heel interessant om te lezen over iemand met OCD en een angststoornis. Dit boek is ook een combinatie van verschillende genres. Het is een spannend en romantisch en tegelijkertijd ook een psychologische roman. De personages (en hun band met elkaar) vond ik ook heel leuk.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
In het begin (de eerste 30 bladzijdes) vond ik Aza eigenlijk niet zo sympathiek, maar toen ik verder las begon ik steeds meer het gevoel te krijgen Aza te begrijpen. Ik begon ook meer met haar mee te leven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb ook ‘een weeffout in onze sterren’ gelezen van John Green en ik moet zeggen dat dit boek wel anders is dan dat boek. Dus als je dat geen leuk boek vond, zou ik dit boek zeker een kans geven!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Jongeren van 14-17 jaar, maar ik denk dat dit boek ook interessant is voor mensen met een psychische stoornis (en hun vrienden/familie), omdat Aza het hebben van een psychische stoornis(OCD en angststoornis) zo goed uitlegt.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen