boekomslag John Green - Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Aza Holmes een meisje dat al sinds haar jeugd last heeft van hevige angsten waarbij het net is alsof dwanggedachten haar leven leiden en zij zelf geen beslissingen kan nemen.
Aza en haar beste vriendin Daisy steunen elkaar door dik en dun en doen bijna alles samen. Op een dag horen ze dat er de miljardair Russel Picket voortvluchtig is, en er een grote beloning klaarligt voor degene die een gouden tip kan geven over zijn verblijfplaats.
Daarom besluiten ze naar hem op zoek te gaan. Ze gaan naar het landgoed van de miljardair en ontmoeten de 2 zonen ,Noah en Davis, en het zeldzame reptiel de tuatara die binnenkort het hele fortuin van de miljardair zal erven. Aza en Davis kennen elkaar van een kamp van vroeger waar ze veel met elkaar omgingen en kunnen daarom goed met elkaar opschieten. Davis maakt gevoelens los in Aza en daardoor belandt ze in een spiraal van haar dwanggedachten waardoor haar hoofd op hol slaat en ze verliefd wordt op Davis. Alleen door haar beste vriendin kan ze nog goed functioneren, langzaam komen ze steeds dichterbij het antwoord op de vraag; waar is de verblijfplaats van Russel Picket, en wie zal de belonging krijgen?
Wie is de hoofdpersoon?
Aza Holmes
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, Aza en Daisy. Ze lijke me 2 toffe meisjes om mee om te gaan.
Waar speelt het verhaal zich af?
Idiana
Wat vind je leuk aan dit boek?
De hechtheid van de karakters
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
De plot, het gaat over dat Aza en Daisy het mysterie gaan oplossen voor die beloning maar het gaat meer over waar Aza doorheen gaat met haar hevige angst, wat ik een zeer mooi verhaal vind maar het hele verhaal van die vermiste miljonair komt niet zo vaak aan bod zeg maar. John Green heeft al veel fantastische boeken geschreven maar dit is er geen van.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
13-14 jarige
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen