boekomslag John Green - Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Nynke (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik had er al veel over gehoord.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, interessant, leuk, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er zijn geen illustraties.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Aza Holmes een meisje dat al sinds haar jeugd last heeft van hevige angsten waarbij het net is alsof dwanggedachten haar leven leiden en zij zelf geen beslissingen kan nemen.
Aza en haar beste vriendin Daisy steunen elkaar door dik en dun en doen bijna alles samen. Op een dag horen ze dat er de miljardair Russel Picket voortvluchtig is, en er een grote beloning klaarligt voor degene die een gouden tip kan geven over zijn verblijfplaats.
Daarom besluiten ze naar hem op zoek te gaan. Ze gaan naar het landgoed van de miljardair en ontmoeten de 2 zonen ,Noah en Davis, en het zeldzame reptiel de tuatara die binnenkort het hele fortuin van de miljardair zal erven. Aza en Davis kennen elkaar van een kamp van vroeger waar ze veel met elkaar omgingen en kunnen daarom goed met elkaar opschieten. Davis maakt gevoelens los in Aza en daardoor belandt ze in een spiraal van haar dwanggedachten waardoor haar hoofd op hol slaat en ze verliefd wordt op Davis. Alleen door haar beste vriendin kan ze nog goed functioneren, langzaam komen ze steeds dichterbij het antwoord op de vraag; waar is de verblijfplaats van Russel Picket, en wie zal de belonging krijgen?
Wie is de hoofdpersoon?
Aza Holmes, dat is meisje met laag zelfvertrouwen, dat onpopulair is, niet zelfverzekerd is maar wel aardig. Haar uiterlijk wordt niet beschreven in het boek.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Het speelt zich af aan de noordkant van IndianaPolis, daar bevinden zich de school, de huizen van Aza en van Daisy, het landgoed van de miljardair en zijn 2 zonen en de andere plaatsen waar het verhaal zich vooral afspeelt.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een heel mooi geschreven boek is, het beschrijft heel goed het gevoel dat je kan hebben als je last hebt van een angststoornis en het verhaal is goed geschreven. Het is ook een leuk boek omdat het ondanks dat het realistisch is ook nog leuk is om te lezen omdat de schrijver heel goed schrijft en heel veel passages zijn ook grappig. En omdat het geschreven is door John Green, het is een heel goede schrijver, bij dit boek moet je soms wel een doordenken maar dat maakt het ook fascinerend om te lezen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen