boekomslag Paolo Giordano - De eenzaamheid van priemgetallen

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

Boekinformatie
Schrijver: Paolo Giordano
Titel: De eenzaamheid van priemgetallen
Uitgeverij: Cargo
Jaartal: 2009
Bladzijden: 318
Vertaler: Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Kiara (15-18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, interessant, ontroerend, realistisch, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
neen
Waar gaat het verhaal over?
Twee tieners Mattia en Alice leren elkaar toevallig kennen in de middelbare school. Ze hebben allebei te maken gehad met een heftig verleden wat hun op een of andere manier verbind met elkaar. Als ze op hun 16 jaar op het zelfde feestje belanden, ontdekken ze dat er toch een chemie tussen hun hangt. Jaren later hebben ze nog steeds een goede connectie en zoeken ze elkaar nog vaak op. Ze beleven spannende momenten samen en er ontstaat een eeuwige vriendschap tussen de twee tieners. Op een moment schijt het lot hun toch, gaan de vrienden terug bij elkaar geraken…
Wie is de hoofdpersoon?
Mattia en Alice
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
neen
Waar speelt het verhaal zich af?
De middelbare school, Londen
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het boek ligt totaal buiten mijn confort zone maar was super prettig om te lezen. De twee personages hebben beide iets mysterieus en dit trekt mij heel hard aan.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
In het boek zijn sommige passages niet volledig uitgewerkt, er zijn veel gaten en vragen die bij mij achterblijven na het lezen van het boek. Dit zorgde wel op een manier voor iets geheimzinnig.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
neen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Tieners
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen