boekomslag Kerstin Gier - Saffierblauw

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd. Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Jetske (15-18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik wilde deze trilogie al heel lang lezen, maar ik was er gewoon nog niet aan toe gekomen. Het leek me een erg leuk verhaal.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, romantisch, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend van iemand
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
De Edelsteentrilogie vond ik een verrassende, originele trilogie. De personages waren één van de dingen die ik het leukste vond. Ze zijn goed uitgewerkt, allemaal uniek en onderscheiden zich goed van elkaar. Deze verschillende personages houden het boek verrassend en spannend. Ik heb heel erg van het verhaal op zich genoten.Er zijn de hele tijd nieuwe wendingen, zowel in het heden als in het verleden. Het is een verhaal waarbij je je eigen fantasie de vrije loop kan laten gaan en dat is iets wat ik bij een boek heel prettig vind.
Ook was het fijn dat het tijdreizen het verhaal niet verward. Soms kan je bij dit soort verhalen de draad en tijd waarin je je bevindt nog wel eens kwijtraken, maar dat bleef in deze serie goed duidelijk.
De drie boeken beginnen en eindigen met een mysterieus stukje, door de ogen van Paul en Lucy, familie van Gwendolyn, de hoofdpersoon. Dit vond ik een leuke manier om het boek te starten. Een tijdje later kom je dan achter het ontstaan van dat mysterieuze stukje.
De schrijfstijl leest makkelijk weg, geen lange beschrijvingen en moeilijke woorden.Ik had de drie boeken in vier dagen uitgelezen.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Soms was de schrijfstijl ietwat kinderachtig naar mijn smaak. En het duurt een tijd voordat duidelijk wordt wat er nou echt aan de hand is. Gwendolyn komt niets te weten, maar de lezer ook niet. Dat was soms wel vervelend.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Als ik één iemand zou moeten kiezen, zou het Gideon zijn, Gwen’s enorm knappe tijdreismetgezel. Alleen om te checken of hij echt wel zo knap is ;). Maar Gwendolyn zelf zou ook leuk zijn. Ze is een grappige nuchtere meid, waarmee ik wel een dagje door zou kunnen brengen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een Young Adult trilogie.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Meiden van mijn leeftijd of iets jonger, 14 jaar.