Juni 1914. Rosalie wordt ontboden door haar werkgevers, meneer Jean-Paul en madame Lily. Ze is bang weggestuurd te worden want ze vreest niet te voldoen als kindermeisje. Het tegendeel blijkt echter waar: het koppel is zo tevreden over haar dat Rosalie met madame Lily mee naar zee mag om er de zomermaanden door te brengen. `Om voor Princesse te zorgen natuurlijk. Wat volgt is een intense en broeierige zomer waarin Rosalie de liefde in zijn mooiste, maar ook in zijn minder mooie gedaantes zal leren kennen. Want wat begon als een droom zal eindigen in een nachtmerrie, die haar leven voorgoed zal veranderen. En dan breekt de oorlog uit.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lars
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
ontroerend, realistisch, romantisch, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Enkel de cover. De cover van het boek is zeer interessant en past bij de oorlog en het komt ook overeen met het verhaal.
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over een Meisje genaamd Rosalie die een kindermeisje is. Rosalie werkt bij Madame Lily en Jean Paul. Madame Lily heeft een hond die Princesse noemt en daar moet Rosalie voor zorgen. Op een dag besluit Madame Lily om naar de zee te gaan en Rosalie mag mee. Rosalie zou dit de mooiste zomer van haar leven moeten zijn. Rosalie gaat dagelijks met de hond wandelen en wordt zo verliefd op Friedrich maar ze durft het niet te zeggen. maar op het Einde van het boek barst er iets los wat niemand verwacht.
Wie is de hoofdpersoon?
Rosalie
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Friedrich
Waar speelt het verhaal zich af?
aan de zee
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vindt het boek wel leuk omdat er een avontuur beleefd wordt
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind dat het boek in het begin veel te veel in de ik persoon is geschreven en daarom niet weet wie de protagonist is in het begin van het verhaal.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
het boek heeft niet veel pagina’s maar leest rap
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Dit zou een tof boek zijn voor de mensen die van avontuur en romantiek maar ook een duisterekant van het verhaal willen lezen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen